Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Războiul româno-moldovenesc. Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV | Războiul româno-moldovenesc. Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”

EXCLUSIV | Războiul româno-moldovenesc. Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”

Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”. Între Federația Română de Fotbal și Federația Moldovenească de Fotbal se dă o luptă pe plan juridic pentru fotbalistul franco-moldovean de la Paris Saint Germain.

De Viorel Tudorache,

Moldovenii susțin că Postolachi nu poate juca pentru România decât după 5 ani jucați în Liga 1, în timp ce oficialii de la Casa Fotbalului mizează pe o rezolvare rapidă a situației, prin faptul că atacantul de 18 ani se încadrează la redobândirea cetățeniei române, deoarece ‘Bunicii lui au fost cetăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română’.

Tatăl lui Virgiliu Postolachi, Oleg Postolachi, a explicat într-un interviu pentru Libertatea că fiul său își dorește să joace pentru România.

Libertatea: Bună ziua, domnule Postolachi. Fiul dumneavoastră este disputat de Federațiile din Moldova și din România. Pentru ce națională vrea el să joace?
Oleg Postolachi: 
Virgiliu vrea să joace pentru România. E tânăr, și deocamdată nu este copt pentru prima reprezentativă, dar își dorește să evolueze la selecționata de tineret Under 21 a României. Moldova îl convoacă fără să ne întrebe, dar nu ne interesează. Am și vizitat cantonamentul naționalei României, iar băiatul a fost impresionat.

Oficialii federației de la Chișinău susțin că Virgiliu și-a făcut recent pașaport moldovenesc și trag speranțe că va alege naționala Moldovei.
Nici vorbă. E adevărat, am fost la Chișinău să-i facem buletin de Moldova, deoarece el avea doar doi ani când ne-am stabilit în Franța. Iar pentru procedura de redobândire a cetățeniei române, la care apelează toți moldovenii, trebuie să facem dovada că este cetățean moldovean.   

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Moldovenii invocă regulamentele FIFA și UEFA, potrivit cărora Virgiliu n-ar avea drept de joc pentru România decât dacă joacă cinci ani în Liga 1.
Nu cunosc aceste legi, e treaba Federației Române de Fotbal, dar nu cred că se aplică și în cazul unui jucător care își redobândește cetățenia. Francezii sunt și ei pe capul băiatului, dar pentru a-l convoca la selecționatele U19 și U20. Pe Virgiliu îl intersează însă doar naționala de tineret a României. Eu sunt rus, dar bunicii din partea soției au fost români, pe vremea când Basarbia făcea parte din România Mare.

Mihai Stoichiță speră ca situația să se rezolve până în septembrie. În ce stadiu este dosarul despus la Autoritatea Națională pentru Cetățenie?
Până la ora actuală nu am primit nicio veste. Am depus actele în urmă cu trei luni și jumătate, patru luni.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Virgiliu vorbește românește?
Vorbește, dar cu accent franțuzesc.

Cum a aflat Ion Geolgău de Virgiliu?
Prin intermediul unui impresar din Spania. Am și un prieten agent francez, care are legături în România și îl cunoaște pe Vlad Munteanu.

Cum a început Virgiliu să joace fotbal?
Pe la doi-trei ani mă juca cu el cu mingea. Când nu-i dădeam balonul se învinețea la față de nervi. La 5-6 ani l-am dus la o școală de fotbal, iar la 13 ani a fost disputat de mai multe cluburi. În cele din urmă am avut de ales între AS Monaco și PSG. Am ales PSG, noi locuind în cartierul Saint-Germain-des-Prés. A ieșit de două ori campion de juniori U17.

Cine este Virgiliu Postolachi, copilul-minune de la PSG. Moldoveanul va fi naturalizat român. Francezii, la picioarele lui.


Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Directorul podgoriilor care au produs vinul ”Briliantului” dezvăluie: Mutu și Mourinho s-au certat de la droguri, s-au împăcat de la băutură!

Close
Închide
  Close