Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Gest superb făcut de foștii colegi ai românului ucis în Londra de Revelion. Tudor va fi înmormântat în România, cu ajutorul banilor strânși de canotori

Gest superb făcut de foștii colegi ai românului ucis în Londra de Revelion. Tudor va fi înmormântat în România, cu ajutorul banilor strânși de canotori

Un ultim gest le-ar mai rămas de făcut camarazilor pentru Tudor Simionov, înjunghiat în noaptea de Anul Nou, la Londra. Trupul fostului canotor va fi repatriat, iubita lui, Mădălina, dorind să-l înmormânteze creștinește, în România. Cum nu avea asigurare medicală, costul repatrierii trupului se ridică la suma de 4.000 de lire sterline. Banii au fost strânși de foștii săi colegi.

De Daniel Conțescu,

Sportiv, student, fiu, iubit, Tudor are o poveste de viață impresionantă. Fost canotor de performanţă, Tudor se mutase în Londra de doar 3 luni, împreună cu femeia cu care voia să se căsătorească și cu care își dorea copii.

Românul a căzut victimă valului fără precedent de violență care afectează capitala Marii Britanii în chiar primele ore ale anului 2019. Presa engleză îl descrie ca pe un erou, după ce a luptat cu nouă adversari.

Destinul a fost crud cu Tudor Simionov, descris de toți cei care l-au cunoscut drept „un om minunat”, iar dovezile nu contenesc să iasă la iveală. Potrivit oficialilor de la CS Dinamo, Tudor Simionov a fost primul sportiv legitimat oficial la categoria Master în România, la canotaj. În 2017, el a obținut medalie de bronz la Campionatul European de Master, de la Amsterdam.

Nu mai avea părinți

Tudor ar fi vrut să concureze pentru România, la canotaj, însă ambițiile sale au luat sfârșit după moartea tatălui, când avea doar 20 de ani. Deși nu avea o situație materială extraordinară, Tudor cumpăra echipamente sportive copiilor din Clubul Sportiv Dinamo fără posibilităţi şi îi scotea în oraş. Tânărul a urmat cursurile Facultății de Marketing din cadrul ASE, la fără frecvență, și plecase în Anglia, pentru a-și continua studiile de Master.

În același timp, lucra ca agent de securitate pentru diverse locații sau petreceri exclusiviste, așa cum a fost și cea din noaptea de Anul Nou.

Tânărul își pierduse și mama, după o lungă suferință, în urmă cu un an şi jumătate, și nu mai avea decât un unchi în România. 

FOTO: Facebook Constantin Cristian

Close
Închide
  Close