Mergi direct la conținut »
Francezul Demare câștigă etapa a patra în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben
Sport Libertatea > Sport > Francezul Demare câștigă etapa a patra în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben

Francezul Demare câștigă etapa a patra în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben

Francezul Demare câștigă etapa a patra în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben. Peter Sagan, declasat după incidentul cu Mark Cavendish.

Campionul mondial Peter Sagan a fost exclus din Turul Franței 2017 după cotul aplicat lui Mark Cavendish

Campionul Franței Arnaud Demare (FDJ) a câștigat la sprint etapa a 4-a a Turului Franței, marți, la Vittel, obținând primul său succes în Marea Buclă, în timp ce britanicul Geraint Thomas (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general, în ciuda unei căzături în finalul cursei.


Demare, înregistrat pe distanța de 207,5 km, între Mondorf-les-Bains și Vittel, în 4h53min54sec, s-a impus la sprint în fața slovacului Peter Sagan (Bora), a norvegianului Alexander Kristoff (Katiușa) și a germanului Andre Greipel (Lotto Soudal).

În sprintul final au survenit două căzături. În prima, cu 1.400 m înainte de finiș, a fost prins și Thomas, însă el a urcat din nou pe bicicletă și a reușit să treacă liniștit linia de sosire împreună cu un coechipier.

A doua căzătură, cu 200 m înainte de finiș, a fost cauzată de campionul mondial Peter Sagan care, împingându-l pe britanicul Mark Cavendish, a pus la pământ trei rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Demare (25 ani) a obținut primul său succes în Turul Franței, la a treia sa participare, și a 9-a victorie din acest sezon.

”Este extraordinar!, a exclamat francezul, noul tricou verde. Visez la asta de când am trecut la profesionism. Am venit în acest Tur cu o echipă foarte puternică. Chiar și un tip ca Mickael Delage, accidentat, a făcut parte din această victorie. Mi-a fost teamă cu 600 metri înainte de final, însă eram bine plasat și am avut picioare bune”.

În clasamentul general, Geraint Thomas este urmat la 7 secunde de Peter Sagan și la 12 secunde de Christopher Froome (Sky) și Michael Matthews (Sunweb).

Chris Froome are avantaj față de principalii contracandidați la victoria finală: Porte (35 secunde,) Quintana (36 de secunde), Bardet (39 de secunde), Aru (40 de secunde), Contador și Fuglsang (42 de secunde), Chaves (1:01).

În această etapă de 207,5 km, belgianul Guillaume Van Keirlsbuck, nepotul fostului campion mondial Benoni Beheyt (în 1963), a evadat de unul singur ajungând până la un avans de 13 minute. Însă rutierul echipei Wanty, una din formațiile invitate, a fost prins de pluton după 190 km.

Miercuri este programată etapa a 5-a, Vittel — La Planche des Belles Filles (160,5 km), care se va încheia cu o cățărare de 5,9 km, cu o pantă de 8,5%.

 

Close
Închide
  Close