Mergi direct la conținut »
Vasile Miriuță, despre satisfacțiile trăite ca antrenor: “N-am nici o treabă cu drogurile, dar...”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Vasile Miriuță, despre satisfacțiile trăite ca antrenor: “N-am nici o treabă cu drogurile, dar...”

Vasile Miriuță, despre satisfacțiile trăite ca antrenor: “N-am nici o treabă cu drogurile, dar…”

Vasile Miriuță (47 de ani), antrenorul echipei Energie Cottbus, care activează în liga a treia germană, a acordat un interviu site-ului revistei “11 Freunde”. Jurnaliștii au vrut să afle, printre altele, cât de mult își iubește meseria fostul tehnician al lui ASA Tg. Mureș.

“Iubesc fotbalul, așa că îmi iubesc meseria. În primul rând, pentru că mi-am dat sufletul pentru acest sport de la vârsta de 6 ani. De 41 de ani, așadar. Prin urmare, trebuie să fie dragoste. În al doilea rând, pentru că numai fotbalul îmi poate dărui momente precum cel trăit recent la victoria cu 1-0 asupra lui Dresda. Măcar pentru câteva secunde crezi că poți urca Everestul în șlapi. N-am nici o treabă cu drogurile, dar cred că așa ar trebui să te simți într-o excursie reușită”, a declarat Vasile Miriuță, citat de site-ul 11freunde.de.

În ce condiții le-ar permite jucătorilor să bea șampanie și să fumeze trabuc 

Vasile Miriuță, care a fost un bun executant al loviturilor libere, a fost rugat să comenteze atitudinea lui Cristiano Ronaldo în asemenea momente ale jocului. “Nu cred că e nevoie de tot spectacolul acela, cu picioarele desfăcute și restul ritualurilor. Ronaldo este un fotbalist extraordinar, care ar putea, pur și simplu, să-și ia un elan normal și să șuteze”, a afirmat antrenorul lui Energie Cottbus.

Vasile Miriuță a fost întrebat dacă l-ar deranja să-și surprindă jucătorii petrecând așa cum obișnuia el să o facă după ce înscria un gol: bând șampanie și fumând trabuc. “Dacă aș ști că respectivii jucători își fac treaba cu seriozitate, de ce m-aș amesteca în petrecerea lor? Ca antrenor trebuie să-mi permit luxul de a avea încredere în jucătorii mei”, a răsuns Miriuță, care a jucat pentru Cottbus în perioada 1998-2002.  

 

Close
Închide
  Close