MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2017 13:05

VIDEO / Ilie Năstase, la Interviurile Libertatea LIVE: ”Nimeni nu ne bagă în seamă cu arenele BNR”. Cum poate rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA și cu cine a jucat tenis Nasty

Distribuie

Ilie Năstase, la Interviurile Libertatea LIVE, de la ora 13.00. Fostul mare tenismen, cel care a fost primul număr 1 mondial din istoria tenisului masculin, va comenta superba ascensiune a Simonei Halep pe aceeași poziție, în ierarhia WTA.

Puteți urmări interviul video AICI

'Dacă este ambițioasă, Simona poate rămâne acolo. Mai mult de locul 1 nu are unde să ajungă. Mi-a plăcut răspunsul ei: 'Domnule, dacă e să fie, o să fie!'. Uite că a fost să fie!', a declarat Ilie Năstase.

'Simona Halep a învățat tenis în România. Părinții ei au băgat în ea mulți bani și pasiune. A avut noroc de faptul că părinții ei au fost înstăriți. Părinții ei merită tot respectul. Dacă nu aveau bani, probabil că Simona schimba sportul. Poate juca fotbal', a continuat fostul sportiv.

Despre situația de la terenurile BNR, Ilie Năstase a spus, atacându-l pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: 'Noi am tot spus de arenele BNR, dar nimeni nu mă băgă în seamă. Nu putem să jucăm tenis în țara asta? Suntem cretini cu toții? Am avut un coșmar și l-a visat pe Ceaușescu, care mi-a spus: 'Da, domnule, faceți terenul acolo'. Păi pe vremea lui Ceaușescu acel teren s-a făcut într-o săptămână. Acum acest teren nu mai știu e e al mamei lui de la Drăgășani sau e al statului român? Cum nu poate statul să ia acel teren. Eu am jucat pe acel teren. E răutate. Ați văzut vreodată să vină la o discuție cu noi? Păi cel de la BNR nu vine niciodată. Stă acolo de 27 de ani. Păi nici Ceaușescu n-a stat decât 25 de ani. Cu Țiriac am face mâine o bază acolo. De ce nu e posibil?'

'Academia am dat-o la doi băieți să se ocupe, că nu mai am răbdare să fac asta', a precizat Ilie Năstase despre baza sportivă pe care o deține.

'Am făcut apel, și eu și Ion Țiriac. Pentru aceeași înjurătură, Serena Williams a luat doi ani cu suspendare. Vedem ce va fi. Probabil că dacă dădeam acea declarația asta în urmă cu 40 de ani nu se întâmpla nimic. Acum cică e rasism', a spus fostul număr 1 ATP despre suspendarea primită din partea Federației Internaționale de Tenis.

'Nu am știut nimic. Am aflat ulterior. Era și 23 august. Mi s-a dat placheta după vreun an. Abia la New York s-a făcut o ceremonie. Atunci am îngenunchaet din respect pentru toți și s-a spus în România că eu m-am înjosit', a povestit Ilie Năstase despre momentul în care a devenit primul număr 1 din istoria ATP pe 23 august 1973.

'Tot Steaua îi spune echipei. Și adversarii îi spun Steaua, că altfel, dacă băteau, li se diminuau lor meritul. Acum, Steaua a luat câțiva jucători buni: Budescu, Alibec. De Alibec îmi place mult de tot. Îmi place și când dă din mâini. Asta e personalitatea lui. Șumudică a fost băiat deștept. Acum, la echipa națională, Contra a luat cei mai buni jucători români. Până acum, nu i-am avut. Aici Daum nici n-a fost ajutat de antrenorii noștri', a spus Năstase despre fotbalul românesc.

'Am jucat cu președintele Bush, cu Anthony Quinn. Cu mulți actori am jucat tenis. La Hugh Hefner am fost la el acasă. Nu am sărit în piscină, pentru că eu nu știu să înot', a rememorat Ilie Năstase.

'Cred că e un ciclu așa, că fetele sunt acum apreciate în sportul românesc. Ca proporție totuși cred că bieții au fost mai mulți de-a lungul timpului'.

Despre alegerea tenisului în detrimentul fotbalului, Ilie Năsase a spus: 'Țin minte că aveam cinci ani cu racheta în mână și cu mingea la picior. Am ales tenisul la 14 ani, când antrenorul de la tenis mi-a dat mai multă ciocolată. Am zis că vreau una mai mare și a doua zi mi-a adus una mai mare. La fotbal jucam mișlocaș, cu numărul 8'.

'Nu prea am timp liber. Am văzut cam pe toate, dar la repezeală. Umblu cu motocicleta prin București pentru că ajung la timp. Am stat la Paris 30 de ani și n-am avut nici un accident. Este adevărat, acolo se circulă și mult mai civilizat', a menâionat Nasty despre faptul că circulă în București cu motocicleta.

'Mă deranjează în România că nu se vrea să avansăm. În general se votează legile care nu sunt bune, care să ofere o șansă celor care au probleme. Colegii mei s-au dus toți la Băsescu. Eu le-am zis: 'Eu nu dau mâna cu dracul''.

'Anul trecut a venit fata mea cea mare la munte. Stau mai mult cu fetițele mele acum. Eu nu am tatuaje. Poate dacă eram mai tânăr, îmi făceam și eu. Soția mea are tatuaj', a spus fostul mare tenismen despre familie.

Ilie Năstase, la Interviurile Libertatea LIVE: 'Vreau să ne revenim!'

'Ar fi foarte frumos să nu ne lăudăm cu doar câțiva foști sportivi, să ne lăudăm și cu alții. Nu numai Ilie Năstase, Gică Hagi și Nadia Comăneci. Bine, mai sunt și alții, dar suntem puțini. E urât să nu-i punem pe toți acolo, în față. DE exemplu, Ivan Patzaichin. Noi am avut șansa că am fost recunoscuți datorită sportului pe care l-am practicat. Acum nu avem infrastructură bună și toți antrenorii buni au plecat. Toiți care s-au întors sunt proști. Eu, Hagi, Nadia. Eu nu mă văd american, de exeplu. Sunt român', a decretat Nasty.

'Am jucat tenis și cu proprietarul Ringier. Michael Ringier a fost jucător. Este prieten cu prințul Sdurdza. Ne-a invitat la el acasă, era și cancelarul Germaniei pe acolo', a spus Ilie Năstase.

'Vreau să ne revenim. Să arătăm că suntem o țară. Nu trebuie să copiem totul de la proștii ăia!', a conchis Ilie Năstase.

Ilie Năstase, personaj spumos, care nu ezită să spună tot ceea ce crede și nu ține cont de diplomație, indiferent dacă vorbele lui deranjează pe cineva, va vorbi și despre scandalul legat de arenele BNR. Cunoscut ca fiind un stelist înfocat, „Nasty' își va spune o părere și despre războiul dintre FCSB și CSA.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV/ Tavi Clonda o ține în puf pe Gabi Cristea. El face toate treburile în casă!

Citește mai multe despre Simona Halep, Arenele BNR și Interviu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii