De Mihai Niculescu,

Imediat ce aparatul va fi cumpărat, la Spitalul de Urgență din Vaslui se vor putea face teste de coronavirus.

„În contextul în care țara noastră se confruntă cu efectele pandemiei de COVID-19, solidaritatea este extrem de importantă. Dorim să ne implicăm în susținerea eforturilor de a opri răspândirea virusului și în protejarea personalului medical din prima linie. Sperăm că această contribuție să faciliteze creșterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapidă, în județul Vaslui. Vom continua să fim alături de autoritățile medicale locale și să ajutăm ori de câte ori e nevoie, astfel încât să minimizăm efectele pandemiei și să depășim cât mai curând această situație dificilă”, a transmis Vlad Ciuburciu, director general Vascar, potrivit publicației Vremea Nouă.

Donații pentru aparatul Real Time PCR

Alte companii din Vaslui printre care Gaz Est, Kazan, Safir, Aurocor, Adrian Trans, dar și Colegiul Medicilor, cabinete medicale sau oameni simpli au donat pentru achiziționarea aparatului REAL TIME PCR.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

De asemenea, Episcopia Hușilor a donat o sumă importantă de bani și a pus la dispoziția Serviciului Județean de Ambulantă o autospecială primită de la Crucea Roșie Bavareză. Totodată, Biserica a venit și în sprijinul persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum și a vârstnicilor. Pană în prezent, au fost distribuite acestora peste 1500 kilograme alimente.

„Acțiunile vor continua în perioada următoare. Îndemnăm pe toți cei care pot să vină în sprijinul celor care se află în situațiile de risc amintite sau a cadrelor medicale, să o facă cu conștiința că ajutorul lor chiar poate face diferența în astfel de situații, grija fată de aproapele aflat în nevoi fiind expresia cea mai fidelă a credinței în Dumnezeu”, a declarat părintele Vladimir Beregoi, responsabilul Episcopiei Hușilor cu proiecte sociale.

Citeşte şi:

Imaginile babiloniei de la Suceava. Zeci de cadre medicale se înghesuie la coadă la testare. ”Ne-au chemat la 7:30 și au început testarea pentru COVID-19 la 9:50”

Medic despre haosul din spitalul contaminat de coronavirus: ”Cred că Suceava va deveni Lombardia României”. Procurorii au deschis dosar penal

COVID-19 versus gripă: Un profesor de terapie intensivă explică de ce nu pot fi comparate cele două

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate