Mergi direct la conținut »
1.500 de lei, ”taxa pe graffiti” pe clădirile istorice din Cluj
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

1.500 de lei, ”taxa pe graffiti” pe clădirile istorice din Cluj

1.500 de lei este ”taxa pe graffiti” pe clădirile istorice din Cluj, mai în glumă, mai în serios. Polițiștii din oraș au prins în flagrant delict un adolescent care scrisese cu un marker pe o clădire istorică. Băiatul a fost sancționat cu o amendă de 1.500 de lei iar markerul....confiscat.

De Mihai Niculescu,

Polițiștii din Cluj au fost sesizați asupra faptului că trei tineri murdăresc fațada Bisericii Evanghelice Luterane, clădire monument istoric, de pe strada Regele Ferdinand. Când au ajuns la fața locului, polițiștii locali au identificat trei tineri care făceau graffiti pe perete, arată bzc.ro

În momentul în care polițiștii locali au ajuns la fața locului, una dintre persoane a introdus în ghiozdanul pe care îl avea asupra sa, un marker cu care a scris pe fațada clădirii respective. S-a procedat la efectuarea controlului bagajelor numitului B.R.A. în prezența celorlalte două persoane H.A. și T.C.A., în urma căruia asupra susnumitului s-au găsit următoarele obiecte: un marker de culoare albastru deschis, o o bluză sport cu glugă de culoare verde, un cutter, două pixuri și un carnet de elev. Markerul cu care s-a executat inscripția a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor au arătat polițiștii.

Polițiștii locali au constat că pe peretele Bisericii Luterane era o inscripție cu dimensiunea de 40 cm, de culoare albastru deschis, culoare ce coincidea cu cea a markerului aflat asupra persoanei în cauză, așa că l-au sancționat pe tânăr cu o amendă în valoare de 1.500 de lei.


Câți români au fost interceptați de fapt de SRI. Serviciul Român de Informații contrazice datele prezentate de Claudiu Manda


 

Close
Închide
  Close