MENIU CAUTĂ
16 Iul. 2017 11:04

Angela Merkel și-a schimbat părerea despre UE, în urma Brexitului și în urma victoriei lui Macron

Distribuie

Angela Merkel și-a schimbat părerea despre Uniunea Europeană. Cancelarul german a afirmat că are un alt punct de vedere despre blocul comunitar, în urma Brexitului, dar și a victoriei lui Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța. Merkel a afirmat că UE merită să fie consolidată, într-un eveniment electoral, organizat cu două luni înainte de alegerile din germania, relatează Reuters.

Angela Merkel a vorbit în fața susținătorilor ei, la Zingst, pe malul Mării Baltice. Acolo, șefa Guvernului german s-a angajat să aprofundeze proiectul european, dacă alegătorii germani îi acordă, la 24 septembrie, cel de-al patrulea mandat consecutiv.

Potrivit cancelarului german, apartenența Germaniei la blocul comunitar este una dintre cele mai mari forţe ale ţării ei, iar victoriile în Franţa şi Olanda ale susţinătorilor Uniunii au contribuit la schimbarea abordării sale europene.


Citește și: Cristian Pomohaci sfidează tot în jurul său. Ce s-a întâmplat sâmbătă seară. A primit banii și apoi…


„Pentru mulţi, inclusiv pentru mine, ceva s-a schimbat atunci când i-am văzut pe britanici vrând să plece, atunci când noi eram îngrijoraţi de rezultatul alegerilor în Franţa sau în Olanda”, le-a spus Angela Merkel susţinătorilor ei.

Ea a afirmat că Europa este departe de a fi perfectă şi pare uneori prea birocratică, „însă am realizat în aceste ultime luni că Europa este mult mai mare decât birocraţia şi reglementările economice, că Europa şi traiul în comun în Uniunea Europeană sunt intim legate de război şi de pace, că deceniile de pace de după al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neimaginat fără Uniunea Europeană”.

Născută în Germania de Est, Angela Merkel a deplâns faptul că prea multe persoane nu apreciază Uniunea şi avantajele ei, că este vorba despre libertatea de exprimare, libertatea religioasă ori libertatea circulaţiei.

„În multe părţi ale lumii, aceste lucruri nu există, şi de aceea trebuie să ne batem pentru această Europă”, a îndemnat ea.

„De aceea unul dintre afişele mele de campanie spune ‘Dacă Europa este mai puternică, atunci Germania va fi puternică'”. Totodată, Angela Merkel s-a declarat deschisă unei consolidări a Uniunii Europene prin înfiinţarea unui minister al zonei euro.


Citește și: Cutremurător! Ce i se întâmplă lui Şerban Huidu, la 6 ani de la accidentul în care a ucis 3 oameni


Foto: EPA

Citește mai multe despre Angela Merkel și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii