Mergi direct la conținut »
Alegerile legislative din Germania au loc pe 24 septembrie

Guvernul de la Berlin a decis în ce zi vor fi organizate alegerile parlamentare. Scrutinul în urma căruia va fi desemnat noul cancelar al Germaniei se va desfășura pe 24 septembrie, relatează AFP.

De Ioana Vochin,

Data propusă de Guvernul de coaliţie al cancelarului Angela Merkel urmează să fie aprobată oficială de preşedintele Joachim Gauck.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că va candida pentru un al patrulea mandat în cadrul acestui scrutin. Principalul său rival va fi, potrivit analiştilor, actualul său vicecancelar, Sigmar Gabriel, lider al social-democraţilor. El este favorit pentru a deveni candidatul partidului său după ce fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a anunţat că nu se va înscrie în cursă.

Potrivit unor sondaje publicate în weekend, coaliţia CDU-CSU a lui Merkel se bucură de susţinerea a 35% dintre alegători.

Popularitatea cancelarului a început să crească din nou în ultimele săptămâni, după anunţarea unei serii de măsuri mai dure privind migranţii şi securitatea. În octombrie, rata de susţinere a lui Merkel scăzuse sub 30%.

Citește și: Angela Merkel, aplaudată timp de 11 minute. Schimbările anunțate de cancelarul german | VIDEO

Close
Închide
  Close