Ciorbă cu legume de vară
Ingrediente: un dovlecel, 3 roșii mari, 4 cepe, 10 cartofi mici, două mâini de fasole verde, un morcov, un ardei gras, o lingură de bulion, o lingură de orez, sare, zarzăre pentru acrit, două linguri de ulei, leuștean
Preparare: într-o cratiță se încinge uleiul, se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul rondele sau ras și se călesc un minut, apoi se pun roșiile tăiate mărunt, și ardeiul, cubulețe. Se acoperă cu apă (1-2 l), se lasă să fiarbă, se adaugă și orezul, fasolea, bulionul. Într-o crăticioară se fieb zarzărele cu puțină apă, apoi se dau prin strecurătoare și sucul se amestecă în ciorbă. La final, când totul e fiert, se adaugă și dovlecelul tăiat bucăți. Se potrivește gustul de sare și după ce se stinge focul se adaugă leușteanul tocat.
Ciorbă de legume cu borș. Gătește cu noi rețete delicioase!/VIDEO
Citește mai multe despre ciorba de legume pe Libertatea.
Comentarii