Mergi direct la conținut »
Pilotul acuzat de Rusia de prăbușirea zborului MH17, găsit mort în propria casă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Pilotul acuzat de Rusia de prăbușirea zborului MH17, găsit mort în propria casă

Pilotul acuzat de Rusia de prăbușirea zborului MH17, găsit mort în propria casă. Pilotul ucrainian învinuit de Moscova pentru provocarea prăbușirii zborului Malaysia Airlines MH17 a fost găsit mort în casa lui, arată Daily Mail.

Căpitanul Vladislav Voloshin a susținut întotdeauna că este victima unui atac din partea Rusiei, care este văzută de vest drept responsabilă de prăbușirea avionului.

Pilotul în vârstă de 29 de ani a luptat pentru Forțele Aeriene ale Ucrainei când avionul Boeing 777 a fost atacat cu o rachetă în vara anului 2014. În urma incidentului, 298 de oameni au murit, printre care și români.

Presa din Ucraina arată că a fost găsit în casa lui din Mykolayiv, fiind împușcat. Anchetatorii sosțiți la fața locului au deschis o anchetă, deși este foarte probabil ca tânărul pilot să-și fi luat singur viața. De asemenea, mai mulți colegi de-ai tânărului au declarat că el se simțea ”depresiv” în ultima vreme.

Soția lui a spus că a auzit focuri de armă la el în cameră și a alergat spre el. Ea a sunat la poliție și ambulanță, dar echipa de paramedici sosită la fața locului nu au putut să-i salveze viața.

După ce acuzațiile Rusiei au fost făcute în decembrie 2014, Voloshin și-a dat demisia din Forțele Aeriene ale Ucrainei.

În 2016, o echipă internațională de anchetatori condusă de Olanda a afirmat că avionul a fost doborât de o rachetă rusească trasă din estul Ucrainei, controlat de rebeli proruși. Autoritățile ruse au dat vina pe armata ucraineană care luptă cu rebelii proruși în estul Ucrainei de peste trei ani.


INTERVIU/Mario Balint, jurnalistul cu 52 de luni în zone de conflict: ”S-a tras asupra mașinii noastre. Eram în direct la radio”

Close
Închide
  Close