Mergi direct la conținut »
Uber integrează un buton de panică în aplicație, pentru a preveni atacurile sexuale
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Uber integrează un buton de panică în aplicație, pentru a preveni atacurile sexuale

Uber integrează un buton de panică în aplicație, astfel încât clienții pot apela rapid serviciile de urgență. Butonul a fost anunțat în luna aprilie, după o serie de acuzații de agresiune sexuală, care au vizat șoferii companiei, butonul de panică permite clienților să apeleze serviciul de urgență direct din ecranul de start.

Butonul poate fi găsit în meniul ”Saftey Center” al aplicației Uber, meniu care include și alte facilități pentru siguranța utilizatorilor, precum evaluarea șoferului și sfaturi pentru prevenirea eventualelor probleme, scrie The Verge.

După apăsarea butonului va fi afișată o confirmare pe care utilizatorii trebuie să o dea înainte de apelarea efectivă, pentru a preveni apelarea accidentală.

În majoritatea orașelor, aplicația va arăta în timp real locația clientului Uber, astfel încât aceasta este transmisă operatorilor serviciilor de urgență.

Funcția a fost testată prima dată în India, unde se înregistrează frecvent violuri și crime, iar acum este disponibilă și în Statele Unite.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Cum a devenit Francesca cel mai tânăr copilot de raliuri din România. Are doar 17 ani şi încă nu are carnet de conducere


 

Close
Închide
  Close