Mergi direct la conținut »
Inima lui llie Balaci ar fi intrat în suferință cu cel puțin o zi înaintea decesului. Deocamdată nu se cunosc ziua și ora la care ”Minunea Blondă” a făcut infarctul, acestea putând fi stabilite doar în urma analizelor de laborator. Specialiștii spun că infarctul se vede abia după 24 de ore.
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Inima lui llie Balaci ar fi intrat în suferință cu cel puțin o zi înaintea decesului

De Cristian Burcioiu, . Ultimul update Marți, 23 octombrie 2018, 10:43

Un infarct lasă cicatrici în mușchii inimii la cel puțin o zi de la producerea lui și a lipsei de oxigen care a afectat inima bolnavă. Toate detaliile medicale în cazul decesului "Minunii Blonde" pot fi aflate doar cu ajutorul analizelor microscopice de laborator.

Ad placeholder

Familie, prieteni, dar și întreaga suflare fotbalistică, toți au fost șocați de moartea fulgerătoare a fostei glorii a fotbalului românesc. Ilie Balaci a căzut, duminică dimineață, din picioare în locuința mamei lui, iar echipele medicale chemate în ajutor nu l-au mai putut aduce în simțiri. Pe „Minunea Blondă” l-a lăsat, dintr-o dată, inima. A făcut infarct, o spun primele investigații medicale, urmat de stopul cardio-respirator.

Infarctul se vede abia după 24 de ore 

Specialiștii în medicină legală avansează ipoteza unui infarct produs chiar și în urmă cu trei zile, dar  nu mai curând de o zi. Cu alte cuvinte, inima lui Balaci ar fi putut intra în suferință înainte cu cel puțin 24 de ore față de momentul care a dus la stopul cardio-respirator care i-a fost fatal.

„Infarctul recent nu se vede, doar poți să-l deduci prin analize complementare micro și macroscopice. Abia în laborator poți să stabilești, chiar și pe ore, momentul în care cordul a intrat în suferință și a fost privat de oxigen. Pentru ca leziunile produse inimii să se vadă la autopsie, trebuie ca infarctul să se fi produs într-un interval cuprins între minimum 24 de ore și 72 de ore. Atunci, leziunile se cicatrizează și pot fi evaluate și interpretate. Nici la 12 ore infarctul nu se vede”, ne-au explicat surse medicale.

Într-un asemenea caz, până la obținerea rezultatelor de la analizele de laborator, medicii pot să vorbească de un deces survenit pe fondul unei sănătăți aparente.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 

Adică fosta glorie a fotbalului românesc a dus pe picioare un infarct ale cărui semne ori nu au fost destul de agresive încât să-l îngrijoreze, ori nu au fost luate în seamă din neînțelegerea firească a lor.

„Moarte subită coronariană” este cauza preliminară a deceselor de acest gen, survenite fără niciun fel de simptome aparente.

În acest context, analizele de laborator făcute de anatomopatologi cu ajutorul unor reacții chimice speciale vor da verdictul final în ceea ce privește momentul exact de la care inima lui Ilie Balaci a fost cuprinsă de primele dureri, dar și dacă infarctul este cauza morții fostului fotbalist craiovean, care s-a stins fulgerător la 62 de ani.

Ilie Balaci a murit duminică dimineață, pe 21 octombrie, la doar 62 de ani. „Minunea Blondă” venise la Craiova pentru a asista la meciul CSU Craiova-FCSB, de duminică seară, dar a murit în brațele mamei sale, după un stop cardio-respirator.

Ad placeholder

Sicriul cu trupul acestuia este depus la Biserica Sfântul Ilie din Craiova, județul Dolj, iar în această seară urmează sa fie amplasat la Stadionul „Ion Oblemenco”, potrivit sursei citate. Înmormântarea va avea loc marți, 23 octombrie, la cimitirul Sineasca, unde este înmormântat și tatăl fotbalistului.


Citește și:

VIDEO/ Ultima filmare cu Ilie Balaci a fost făcută publică. Cu cine a petrecut fostul mare fotbalist, cu câteva ore înainte să moară

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close