MENIU CAUTĂ

33 de răniți au făcut plângere penală împotriva jandarmilor

Distribuie

33 de răniți au făcut plângere penală împotriva jandarmilor, până acum. Peste 400 de oameni au fost răniți vineri seara, 10 august, în timul mitingului din Piața Victoriei. Ca să îi ajute la anchetă, procurorii militari vor cere şi televiziunilor imaginile filmate la mitingul antiguvernamental de vineri.

 Procurorii militari verifică dacă jandarmii care au intervenit la protestul diasporei se fac vinovaţi de abuz în serviciu şi purtare abuzivă. Anchetatorii cer victimelor şi martorilor filmări cu momentele în care trupele speciale trag cu gaze lacrimogene, grenade defensive şi bat manifestanţi. Investigatorii au studiat şi multe imagini din timpul violenţelor, postate pe Facebook, scrie Digi 24.

Un bărbat îmbrăcat în alb, cu un fular la gât, apare în mai multe imagini surprinse vineri seară în Piața Victoriei, în timpul intervenției în forță a jandarmilor. Despre acesta, martorii spun că este cel care ar fi coordonat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei.

Citește și

Consilier în Guvernul României, mesaj şocant după incidentele de vineri din Piaţa Victoriei: „Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!”

 

Citește mai multe despre jandarmi și plângere penală pe Libertatea.

Comentarii