MENIU CAUTĂ
11 Noi. 2017 00:49

400 de autobuze Euro 6 noi pentru RATB. Care sunt companiile care au depus oferte

Distribuie

400 de autobuze Euro 6 noi pentru RATB. Primăria Municipiului București (PMB) mai face o încercare, in ceea ce privește achiziționarea de autobuze noi pentru transportul public din Capitală.

Astfel, termenul de depunere a ofertelor la noua licitaţie organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 400 de autobuze Euro 6 a expirat vineri, 10 noiembrie, la ora 16.00, iar oferta câştigătoare urmează a fi stabilită în termen de 25 de zile, în confomitate cu legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale.

Licitația pentru achiziția a 400 de autobuze noi în Capitală a fost reluată pe 2 noiembrie, după ce procedura fusese suspendată ca urmare a mai multor contestații.

Primăria Capitalei a lansat în luna iulie 2017 licitaţia pentru achiziţionarea a 400 de autobuze pentru RATB (Regia Autonomă de Transport București), contract estimat la circa 510,5 milioane de lei, fără TVA, pentru o periodă de patru ani. Licitaţia a fost însă suspendată în luna august, ca urmare a contestaţiilor depuse de mai mulţi operatori economici.

Contractul presupune achiziţia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minimă de 96 de călători, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători, precum şi 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Potrivit caietului de sarcini, toate autobuzele trebuie să aibă o motorizare Euro 6 şi să poată funcţiona pe diesel şi biodiesel.

„Sper că după ce comisia de evaluare va analiza, în termenul prevăzut de lege, ofertele depuse, să putem avea un câștigător al acestei licitații, să nu mai existe contestații nefondate, așa cum s-a întâmplat la procedura anterioară, care, așa cum a certificat CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor  – n.r.), a fost întârziată absolut nejustificat. Mulțumesc, pe această cale, Guvernului care va sprijini îmbunătățirea pachetului de legi privind achizițiile publice, astfel încât proiecte naționale sau locale de maximă importantă pentru cetățeni să nu mai fie blocate”, a declarat edilul Capitalei, Gabriela Firea.

400 de autobuze noi Euro 6 pentru RATB. Până vineri, 10 noiembrie, la ora 16.00, au fost depuse patru oferte… de la:

  • KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET
  • TRUCK&BUS AG
  • MERCEDES BENZ  SRL
  • OTOKAR EUROPE.

CITEȘTE ȘI… REPORTAJ VIDEO | Au spart un bancomat într-un minut! Cei mai buni hackeri din lume sunt zilele acestea în Bucureşti


 

Citește mai multe despre licitaţie, oferte și RATB pe Libertatea.

Comentarii