MENIU CAUTĂ
30 Oct. 2017 18:23

Licitația pentru achiziția a 400 de autobuze noi în Capitală se reia pe 2 noiembrie

Distribuie

Licitația pentru achiziția a 400 de autobuze noi în Capitală se reia pe 2 noiembrie. Primăria Capitalei va ridica joi suspendarea licitaţiei, iar noile oferte vor putea fi depuse până pe 10 noiembrie. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că procedura de licitaţie pentru achiziţia a 400 de autobuze va fi reluată din 2 noiembrie. Procedura fusese suspendată ca urmare a mai multor contestații.

„Ne dorim foarte mult să nu ne mai lovim de contestatarii de profesie. În cazul licitaţiei pentru cele 400 de autobuze, contestaţiile depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost absurde şi ridicole. De exemplu, unul dintre operatori a contestat cererea din caietul de sarcini privind deschiderea uşilor cu un spaţiu de 1,2 metri, ceea ce este chiar ridicol, mai ales că vorbim de autobuze care trebuie să circule la ore de vârf, iar deschiderea uşilor trebuie făcută cu un spaţiu de coborâre şi de urcare cât mai optim', a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Din totalul contestațiilor depuse, 95% au fost considerate nefondate, a mai precizat edilul Capitalei.

Primăria Capitalei a lansat în luna iulie 2017 licitaţia pentru achiziţionarea a 400 de autobuze pentru RATB, contract estimat la circa 510,5 milioane de lei, fără TVA, pentru o periodă de patru ani. Licitaţia a fost însă suspendată în luna august, ca urmare a contestaţiilor depuse de mai mulţi operatori economici.

Contractul presupune achiziţia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minimă de 96 de călători, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători, precum şi 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Potrivit caietului de sarcini, toate autobuzele trebuie să aibă o motorizare Euro 6 şi să poată funcţiona pe diesel şi biodiesel.


Ultima imagine cu Alexis Matache înainte să-și piardă viața în tragedia din Colectiv. Mama ei a făcut public totul abia acum. Îmi cer iertare'

Citește mai multe despre RATB pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii