Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

A ieşit lumea în stradă! «Demisia interesului naţional»

De Radu Nistor, Dan Băcan, . Ultimul update Marți, 10 noiembrie 2015, 12:15

Decizia de marţi seara a vicepremierului - ministru de interne Gabriel Oprea de a nu coborî din maşină, aşa cum susţin martorii, pentru a se interesa de starea poliţistului Bogdan Gigină, cel care îi făcea cale prin traficul infernal din Bucureşti, l-a transformat pe numărul 2 din Guvernul României în cel mai hulit politician al momentului. În plus, tăcerea sa suspectă şi bâlbele comunicatorilor din Ministerul de Interne - care cu greu au recunoscut că al lor coleg care şi-a pierdut viaţa era antemergătorul şefului suprem - l-au adus pe Gabriel Oprea în ipostaza ca societatea civilă şi adversarii săi politici să-i ceară demisia. Şi pe internet, dar şi în stradă, aşa cum s-a întâmplat ieri, în Bucureşti, când peste 1.500 de persoane au mărşăluit între Universitate şi clădirea guvernului din Piaţa Victoriei, strigând lozinci precum “Demisia, Gabi Oprea!”, “Jos Oprea”, “Oprea la puşcărie” sau “Oprea asasin”. Abuzurile, la ordinea zilei Între timp, în diverse medii au apărut multe mărturii ale unor poliţişti care au vorbit, sub protecţia anonimatului, despre abuzurile şefului de la Interne. Aşa s-a lansat ipoteza că acesta nu ieşea nicăieri fără coloană oficială, indiferent dacă mergea la meci, la masă, la serviciu, la vreo şedintă de partid, la mănăstiri din afara Bucureştiului sau în vizită la rude. În plus, Gabriel Oprea ar fi instituit reguli imposibil de îndeplinit pentru cei care fac parte din escorta sa. Viteze ameţitoare - sursele ziarului Libertatea au vorbit despre faptul că, în momentul accidentului, Bogdan Gigină avea în jur de 120 de km/h, timpi foarte mici de reacţie - spre exemplu, 3 minute de la minister la Guvern sau ore în şir de aşteptare în ploaie şi vânt ar fi, conform aceloraşi mărturii, la ordinea zilei pentru poliţiştii de la “Rutieră” care îl “servesc” pe Oprea. Adversarii l-ar vrea înlăturat Nici adversarii politici ai Generalului de la “Interne” n-au ratat ocazia de a-l înfiera pe adjunctul premierului Victor Ponta. Cel mai direct a fost Cătălin Predoiu de la PNL, care i-a cerut lui Oprea să-şi prezinte demisia. În caz contrar, a susţinut Predoiu, “premierul Ponta are obligaţia să-l demită pentru a pune capăt confuziei morale şi posibilului abuz de putere”. PSD, prin vocea prim-vicepreşedintele Valeriu Zgonea, s-a delimitat de problemele lui Oprea, susţinând că aşteaptă rezultatul anchetei deschise de procurori înainte de a comenta sitaţia creată. UNPR, formaţiunea pe care o conduce, i-a luat însă apărarea lui Gabi Oprea spunând că adversarii politici sar în capul generalului pentru a răsturna Guvernul condus de Victor Ponta.

Ad placeholder

Oprea şi Ponta, «urecheaţi» de Iohannis

A ieşit lumea în stradă! «Demisia interesului naţional»
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la Arad, că “este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziţie oficială în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.
“Suntem în a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului. Este inadmisibil! Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă pe domnii Oprea şi Ponta să dea lămuriri. Şi nu mă refer doar la partea penală a accidentului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general”, a declarat preşedintele.

«Internele» nu colaborează decât parţial cu procurorii

În timp ce bucureştenii cereau în stradă demisia lui Gabriel Oprea, procurorii au anunţat public faptul că au audiat deja o sumă de martori ai morţii lui Bogdan Gigină – poliţişti, muncitorii care lucrau în zonă şi alţi matori oculari.
În plus, anchetatorii au susţinut că, deşi au cerut Ministerului de Interne actele privind coloana oficială a lui Oprea, subaltenii acestuia ar fi trimis doar o parte din documentele solicitate, lucru care nu face altceva decât să arunce o pată urâtă asupra instituţiei.

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close