25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Sindicatele au făcut o nouă ofertă Guvernului. Între timp, greva continuă

Sindicaliștii din Educație au făcut o nouă ofertă la discuțiile de joi cu reprezentanții Guvernului. Solicită creșterea veniturilor cu 25% și garanții că salariul debutanților va fi echivalent cu venitul mediu brut pe economie. La plecarea de la Palatul Victoria, cei trei lideri ai federațiilor sindicale au declarat că așteaptă răspunsul Guvernului și că, până atunci, greva continuă.

Propunerea sindicaliștilor presupune „o creștere a veniturilor cu 25% și actul normativ prin care să fie stipulat, ca și garanție, că salariul debutantului să fie echivalentul a salariului mediul brut pe economie și va fi luat în calcul pe viitoarea lege unitară de salarizare”, a explicat Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret.

„Trebuie fie o majorare care să fie acceptabilă până la finalul lunii decembrie, pentru că de la 1 ianuarie ar trebui să intre în vigoare noua lege unitară de salarizare”, a mai spus liderul sindical, adăugând că solicitările se referă la creșteri salariale pentru tot personalul din învățământ.

Acesta a precizat că după ce reprezentanții Guvernului vor veni cu un răspuns se va lua decizia dacă greva din învățământ continuă sau nu.

Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse
Recomandări
Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse

Mai multe detalii: Greva continuă. Sindicaliștii au cerut creșterea cu 25% a tuturor salariilor din învățământ, la negocierile de azi. „Așteptăm un răspuns”

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Nicolae Ciucă, despre solicitările profesorilor: Nu pot să promit acum ceva ce nu se poate realiza

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, din nou, că revedicările profesorilor, aflați în a patra zi de grevă, nu pot fi îndeplinite în acest moment de Guvern. Ciucă a făcut aceste precizări la Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinat cu proteste de dascăli.

Referindu-se la negocierile de până acum cu sindicatele din Educație, premierul a spus că „am avut un dialog deschis și am fost cât se poate de disponibil pentru ce a însemnat prezentarea reală, onestă a ceea ce poate să ofere Guvernul în acest moment. Fac apel să înțeleagă, să nu ne împingă să facem aceleași greșeli care s-au făcut în acești 30 de ani”.

„Îi rog cât se poate de onest, nu pot să se promit acum ceva ce nu se poate realiza și nu voi face ceva ce consider că este greșit”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Între timp, la București, reprezentanții sindicatelor din Educație au ajuns la Guvern, după ora 16.00, pentru o nouă rundă de negocieri.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Mai multe detalii: Întâmpinat de profesori protestatari la Cluj, Ciucă le transmite acestora „să nu ne împingă să facem aceleași greșeli care s-au făcut în acești 30 de ani”

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Iohannis: Nimeni din cei care au organizat greva nu a subliniat că Parlamentul a aprobat noile Legi ale Educației

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Sibiu, că se aștepta ca organizatorii grevei generale din învățământ să vorbească în aceste zile și despre recenta aprobare în Parlament a noilor Legi ale Educației. Proiectul legii învățământului preuniversitar și proiectul legii învățământului superior au trecut de Parlament luni, în prima zi de grevă generală.

Șeful statului a afirmat din nou că „solicitările dascălilor sunt întemeiate”, dar că „lucrurile nu pot fi îndreptate sau corectate de azi pe mâine”.

„Este nevoie să vedem și ce se poate face repede – și Guvernul a promis câteva chestiuni – dar și ce nu se poate face repede, dar există voința politică pentru a face aceste lucruri. Negocierile trebuie să se ducă în așa fel încât să se ajungă la o concluzie comună și la o agendă, să știm exact când și ce este fezabil să se facă. În mod normal, sindicatele cer foarte mult și, dacă se poate, cer foarte mulți bani, cu toate că e simplu de înțeles că aceasta este o problemă care nu se poate rezolva instant”, a spus Klaus Iohannis.

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

„Recunosc că am rămas puțin surprins că nimeni din cei care au organizat greva nu a subliniat că exact în această perioadă, Parlamentul a aprobat noile Legi ale Educației. M-aș fi așteptat ca măcar marginal să fie menționate și aceste lucruri. Este prima dată de multă vreme încoace când Legile Educației se aprobă în Parlament așa cum trebuie, în procedură ordinară. (…) Mi-aș fi dorit foarte mult ca și cei care vorbesc foarte mult despre ce ar trebui să facem, să constate că am făcut pași și vom face în continuare”, a adăugat președintele.

În același timp, Klaus Iohannis le-a transmis dascălilor, părinților și elevilor să aibă încredere că „lucrurile se vor îmbunătăți, și contextul general, și felul în care va funcționa sistemul educațional și (…) salarizarea personalului didactic”.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Sindicaliștii au fost chemați la o nouă rundă de negocieri la Guvern

Liderii federațiilor sindicale din Educație au fost chemați joi, 25 mai, de la ora 16.00, la o noi discuții cu reprezentanții Guvernului, a anunțat Executivul.

„Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16.00, la Palatul Victoria”, se precizează în anunțul Guvernului.

Echipa guvernamentală de negociere este aceeași ca cea de la discuțiile de miercuri. Nici la întâlnirea de joi premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu vor fi prezenți.

Mai multe detalii: Guvernul a invitat sindicaliștii la noi discuții, după protestul cu mii de participanți. Ciucă și Ciolacu, absenți și azi din echipa de negociere

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Protestul s-a încheiat

Manifestația din Capitală a cadrelor didactice s-a încheiat în jurul orei 15.00, potrivit fotoreporterului Libertatea de la fața locului.

Între timp, greva din Educație continuă, iar o nouă acțiune a fost anunțată pentru data de 30 mai, când se pregătește un marș pe traseul Piața Victoriei – Palatul Cotroceni.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Protestul, aproape de final

După aproape patru ore de la debutul manifestațiilor, protestul profesorilor se apropie de final. Unii participanți din fața Parlamentului au început să plece, în contextul în care în București a început să plouă.

Următoarea manifestație este programată pentru marți, 30 mai, când sindicaliștii plănuiesc un marș de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Un protest la Palatul Cotroceni, programat pentru marți

Sindicaliștii vor organiza un nou marș de la Palatul Victoria către Palatul Cotroceni, marți, 30 iunie, a anunțat Simion Hăncescu, președintele FSLI, într-o intervenție la Antena3.

Liderul sindical s-a arătat dezamăgit de prestația președintelui de care spune că se aștepta la susține ca fost profesor și a catalogat mesajele sale privind greva profesorilor drept „evazive”.

„Sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. Este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine. Există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice care sigur că va veni cu soluții pozitive și pentru angajații din educație”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, în primul mesaj de la începutul grevei.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Marșul profesorilor ajunge la Parlament

Primele grupuri de profesori ajung acum în piața din fața Parlamentului, după ce au mărșăluit pe străzile din București pentru a-și manifesta revendicările.

Într-o declarație oferită pentru Antena 3, în timp ce mărșăluia spre Parlament, liderul sindical Marius Nistor a anunțat că greva va continua și vor mai fi organizate alte manifestații similare.

„Trebuie să vorbim de o salarizare decentă, trebuie să înceapă rapid negocierea pe grila de salarizare în domeniul învățământului preuniversitar, să se stabilească foarte clar modificarea acelui reper legat de salariului debutantului care trebuie să fie echivalentului salariului mediu brut pe economie. Creșterile salariale trebuie aplicate rapid”, a precizat liderul federației „Spiru Haret„

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Pixuri și manuale, lăsate în fața Guvernului

Pe caldarâm, în fața Palatului Victoria, profesorii au lăsat pixuri și manuale, înainte de a pleca în marș spre Palatul Parlamentului. De altfel, liderul sindical Marius Nistor a anunțat că va lăsa pixuri guvernanților pentru a demiona dacă nu găsesc rezolvări la revendicările lor: „Dacă nu ai soluții, scrieți-i demisia!”

3451886606635987655791185848346793808252593nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4
25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Aproximativ 500 de cadre didactice protestează la Vaslui

Aproximativ 500 de cadre didactice protestează și în Piața Civică din Vaslui. Aceștia scandează „demnitate” și „grevă generală”, iar pe pancarte au scris mesaje precum „Fără școală lumea nu ar avea clasă”, „Prioritatea zilei: educația”, „România educată: ai carte, nu ai parte”, „Fără educație, moare orice nație”.

„Nu se poate România educată, cu salarii de altădată”. Mii de cadre didactice au protestat în stradă, în a patra zi de grevă
Cadrele didactice din Vaslui s-au adunat în Piața Civică
25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Profesorii au plecat în marș spre Parlament

Miile de participanți la protestul profesorilor au plecat în marș de la Guvern spre Palatul Parlamentului. Oamenii de pe margine aplaudă grupul de profesori care protestează.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

„Ne gândeam să ne facem profesori, dar situația asta ne descurajează”

Profesorii care protestează în fața Guvernului sunt veniți din toată țara. Aceștia poartă pancarte pe care scrie, printre altele: „Educația NU se negociază”, „Vrem o școală ca afară, dar o vrem la noi în țară!”, „4 la purtare pentru guvernare”.

Un bărbat ține un afiș pe care scrie „Victorie! Este legal! Acum profesorii își pot lua cărți din propriul salariu”, cu aluzie la oferta pe care Guvernul a făcut-o la negocierile de aseară să le ofere profesorilor vouchere din care să-și poată cumpăra cărți și alte produse în valoarea de 1.000 de lei.

Printre protestatari este și un grup de studenți la Psihologie care au venit să-i susțină pe profesori. „Ne gândeam serios să ne facem profesori, însă situația asta ne descurajează destul de mult. Prin felul în care sunt tratați profesorii, meseria aceasta nu mai e una dezirabilă. Vrem să-i susținem pe profesorii noștri, cărora le apreciem sacrificiul”, au spus aceștia pentru Libertatea.

„Nu se poate România educată, cu salarii de altădată”. Mii de cadre didactice au protestat în stradă, în a patra zi de grevă
Un grup de studenți la psihologie care a venit în Piața Victoriei pentru a susține protestul profesorilor Foto: Laurențiu Ungureanu/Libertatea

De asemenea, și reprezentanții unor asociații de elevi au venit să protesteze alături de cadrele didactice.

„Nu se poate România educată, cu salarii de altădată”. Mii de cadre didactice au protestat în stradă, în a patra zi de grevă
Reprezentanți ai elevilor sunt prezenți în Piața Victoriei la protestul profesorilor Foto: Dumitru Angelescu/ Libertatea
25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Un protest al profesorilor are loc în fața Prefecturii Cluj

Cadrele didactice din județul Cluj organizeză un miting în fața Prefecturii în același timp în care în fața Guvernului are loc un miting cu peste 10.000 de participanți.

„Vă rugăm să respectați munca celor devotați”, „Voi ce azi guvernați de noi ați fost educați”, „Educația= Cenușăreasa sistemului”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „4 la purtare pentru guvernare”, sunt doar o parte din mesajele protestatarilor, potrivit publicației locale Monitorul de Cluj.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Sindicatele resping oferta guvernului: „Oamenii au nevoie de salarii decente”

Marius Nistor, președintele sindicatului Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a anunțat că profesorii resping oferta făcută miercuri seară de guvernanți.

„Miile de colegi din toată țara spun un nu hotărât”, a declarat Marius Nistor din Piața Victoriei. „Oamenii nu acceptă aceste vouchere, nu contribuie cu nimic la pensie. Oamenii au nevoie de salarii decente”, a completat el.

El a subliniat că este responsabilitatea guvernului să încheie greva generală și atât timp cât nu respectă revendicările sindicatele, greva va continua.

„Guvernanții nu au înțeles nimic. Oamenii demonstrează pentru că au fost jigniți, umiliți. E o acțiune de protest pentru demnitate. Vrem o țară în care nu acceptăm obediența și umilința. Ei trebuie să vină cu o ofertă către noi. Acțiunea de protest va continua”, a precizat Marius Nistor.

Sindicaliștii au subliniat că decizia privind continuarea și oprirea greve aparține strict profesorilor și ei vor decide care este oferta guvernului care îi va mulțumi.

„Ei vor decide dacă acest protest se suspendă. În acest moment, pe oferta primită, greva continuă”, a precizat Marius Nistor.

Sindicalistul le-a cerut guvernanților să găsească soluții pentru rezolvarea revendicărilor profesorilor sau să plece din funcție: „Dacă nu ai soluții, scrieți-i demisia!”

Foto: Dumitru Angelescu / LibertateaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11
25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Circa 5.000 de persoane protestează în Piața Victoriei

Numărul cadrelor didactice care protestează în fața Guvernului continuă să crească. Circa 5.000 de persoane se află la această oră în Piața Victoriei, potrivit fotoreporterului Libertatea prezent la fața locului, dar în continuare grupuri de persoane sosesc și se alătură mulțimii.

34615849268767624590191578547237048859273522nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7
25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Dan Cărbunaru: „Guvernul României dorește să crească salariile profesorilor”

Purtătorul de cuvânt al guvernului a susținut o declarație de presă înainte de începerea protestului profesorilor din Piața Victoriei în care a subliniat că executivul susține creșterea salariilor, dar aceasta se va face prin legea salarizării.

„Guvernul României dorește să crească salariile profesorilor. Dovada este că, așa cum s-a anunțat public, până în 15 iulie va fi gata noul proiect al legii salarizării unde educația va fi domeniu prioritar”, a precizat Dan Cărbunaru.

Sindicaliștii au respins deja acest calendar întrucât el ar permite creșterea salariile abia din septembrie, când este termenul de depunere a proiectului de lege în Parlament, sau chiar finalul anului.

Cu ocazia declarației de presă de la guvern, Dan Cărbunaru a reiterat promisiunile făcute de guvernanți la negocierile de miercuri seară, în special oferirea de prime profesorilor până la intratea în vigoare a noii legi.

„Pâna la momentul 15 iulie când această nouă lege a salarizării va găsi noua grila a educației acolo unde și profesorii și societatea așteaptă, adică în partea superioară ca prioritate, guvernul a transmis că pentru toți cei care lucrează în sistemul de învățământ urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor care lucrează în învățământ, aproape 300.000 de oameni”, a precizat Dan Cărbunaru.

Potrivit acestei propuneri, profesorii vor primi inițial un card pentru 1.000 de lei în iunie, urmând o nouă tranșă de 1.500 de lei în octombrie.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Declarații de presă la Guvern, la 11:30

Guvernul a anunțat că purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Cărbunaru, va susține un briefing de presă la ora 11:30.

Declarații de presă vor trata situația din Educația și propunerile făcute miercuri seară de guvern pentru încheierea grevei generale.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Profesorii au început să se adune în Piața Victoriei

Grupuri mari de profesori au început să sosească în Piața Victoriei unde de la ora 12.00 va începe un protest de amploare programat să țină până la ora 16.00.

protest victorieiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Aceștia au sosit din toată țară cu bannere și pancarte pentru a cere guvernanților să le îndeplinească revendicările.

25 mai 2023 - Acum 10 luni
25-05-2023

Circa 1.500 de cadre didactice protestează în Buzău

Protestatarii s-au strâns în fața Prefecturii Buzău unde au cerut creșterea salariilor din Educație și și-au manifestat nemulțumirea față de propunerea făcută miercuri seară de guvernanți.

„Suntem mult mai mulți decât am prognozat. În jur de 1500. Asta ar trebui să le dea de gândit guvernanților. Ce ne-au oferit aseară e o jignire. Vor să ne cumpere cu câteva ajutoare sociale. Să le fie rușine! Rușine””, a spus de la megafon Ion Dobre, liderul de sindicat de la Buzău, citat de publicația locală Buzoienii.

O degelaţie a protestatarilor va fi primită la discuţii de prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

***

„Este foarte clar în momentul acesta că, determinat de condiționalitățile europene, stabilite prin PNRR, nu poate să fie vorba despre niciun fel de creștere salarială. Colegii din învățământ sunt la maximul grilei. Nu poate să fie vorba în momentul ăsta despre acordarea de sporuri”, a spus secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, la finalul discuțiilor la care au participat, din partea Executivului, și ministrul educației, Ligia Deca, ministrul muncii, Marius Budăi, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, și ministrul proiectelor europene, Marcel Boloș. Premierul Nicolae Ciucă și șeful PSD, Marcel Ciolacu, au fost absenți.

Noua ofertă a Guvernului se referă la acordarea unor carduri valorice pentru profesori, cu 1.000 de lei, în luna iunie, și 1.500 de lei, în octombrie. De asemenea, s-a propus acordarea sumelor de câte 500 lei, tot în iunie și octombrie, pentru personalul nedidactic.

Liderii federațiilor sindicale așteaptă punctele de vedere ale membrilor din teritoriu și vor anunța joi dacă acceptă sau nu oferta Guvernului și, implicit, continuă sau nu greva. Până atunci, elevii nu se prezintă la cursuri nici joi.

„Mesajele care vin până acum sunt de respingere a acestei oferte”, a declarat Simion Hăncescu, președintele FSLI, miercuri seară.

Joi „va exista un răspuns foarte clar din partea organizațiilor sindicale. Mâine (joi – n.r.) va fi grevă generală și vom avea răspunsul legat de ceea ce se va întâmpla. (…) Au fost negocieri intense”, a spus, rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”.

Aproximativ 15.000 de cadre didactice erau așteptate astăzi la un marș prin București, sindicaliștii precizând că o decizie în privința continuării acțiunii va fi anunțată tot joi.

Iohannis: Este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine

Noua rundă de negocieri a avut loc după ce miercuri a venit și o primă reacție din partea președintelui Klaus Iohannis de la declanșarea grevei generale din învățământ. Șeful statului și-a exprimat speranța că întreaga situație se va termina „amiabil”, însă a declarat că sindicatele și Guvernul ar trebui „să se întâlnească undeva la mijloc” pentru că nu toate cerințele cadrelor didactice pot fi îndeplinite imediat.

„Solicitările dascălilor sunt în buna parte legitime, ușor de înțeles. Coaliția, evident, este în situația să negocieze ceva și mă bucur că toată lumea a vazut că negocierile se poarta real în format de coaliție, speranța mea este să se termine amiabil”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„Este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine. Există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice care sigur că va veni cu soluții pozitive și pentru angajații din educație”, a mai declarat Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, tot miercuri, în a treia zi de grevă, că în ședința de guvern de vineri va intra ordonanța de urgență care prevede creșteri pentru personalul auxiliar și nedidactic din educație și bonusuri pentru profesorii debutanți. Este vorba despre propunerile pe care guvernanții le-au făcut sindicatelor și la negocierile de duminică și care au fost respinse atunci de reprezentanții cadrelor didactice.

Solicitările profesorilor

Începând de luni, 22 mai, peste 150.000 de cadre diactice din întreaga țară, alături de câteva zeci de mii membri ai personalului auxiliar și nedidactic sunt în grevă generală.

Sindicaliștii au cerut majorarea salariilor „în conformitate cu importanța socială a muncii prestate”:

  • salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu net pe economie, adică să plece de la 4.000 de lei;
  • indexarea anuală a salariilor personalului plătit din fonduri publice cu rata inflației să devină o regulă;
  • plata orelor suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic.

Cadrele didactice mai cer acordarea de sporuri, acordarea unor drepturi prevăzute de lege și de contractele colective de muncă – decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar sau compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat -, precum și creșterea anuală a investițiilor din învățământ.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (8)

X01Y   •   25.05.2023, 22:34

România educată- un proiect sinistru ca și cei care și-au făcut campanie sub acest slogan. Educată??!? Cu cine: cu d-l Bode?!?? Cu d-l Ciucă? *** Cu alți gânditori sau filozofi care pentru o carte renunță la demnitate și se apucă de "scris"!?, doar ca să scape?!? Vai si amar.

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Smsss   •   25.05.2023, 17:40

Acum fac profesorii grevă pentru bani, urmeaza medici și asistente care au salarii bune, acum s-au anunțat și CFR-ul. Oare cum trăiește un pensionar cu 1000 lei, care are nevoie de medicamente și care trebuie să plătească pentru anumite servicii ? Pensionarii nu pot să facă greva ca nu-i bagă nimeni în seama.

Deliada   •   25.05.2023, 14:01

Directorii scolilor si liceelor au inceput bataia de joc la adresa elevilor. Le interzice sa-si tina festivitatile de sfarsit de an, motivand ca sunt in greva. Ce legatura are greva cu festivitatile de sfarsit de an ? Fiti oameni ! Ca la intelegerea parintilor si a elevilor ati stiut sa apelati cand v-au sarit toti in cap ! Sa va fie rusine si pt momentul ales al grevei si pt tot ce faceti cu elevii si parintii !

    YO2022   •   25.05.2023, 17:39

    Deliada   •  25.05.2023, 14:01

    Directorii scolilor si liceelor au inceput bataia de joc la adresa elevilor. Le interzice sa-si tina festivitatile de sfarsit de an, motivand ca sunt in greva. Ce legatura are greva cu festivitatile de sfarsit de an ? Fiti oameni ! Ca la intelegerea parintilor si a elevilor ati stiut sa apelati cand v-au sarit toti in cap ! Sa va fie rusine si pt momentul ales al grevei si pt tot ce faceti cu elevii si parintii !

    la noi eminentele invatatoare nici macar nu s-au sinchisit sa raspunda la aceasta intrebare, aceasta intrebare fiind pusa cu cateva zile inaintea grevei; s-au grabit insa sa mentioneze in ziua care a precedat inceperea grevei ca vor face greva generala pe termen nedeterminat; prioritati....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
FANATIK.RO
Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
GSP.RO
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Știrileprotv.ro
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Observatornews.ro
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI