De Ana Hațeg,

Studiul realizat de Institutul Național de Cercetări Economice și Sociale (NIESR) spune că acordul negociat de premierul Boris Johnson cu Bruxelles va aduce o lovitură de 70 de miliarde de lire sterline economiei Regatului Unit, scrie ABC News. Autorii studiului spun că perspectivele sunt întunecate de incertitudinea politică și economică.

„Nu ne-am aștepta ca activitatea economică să crească după ce acordul pentru Brexit propus de guvern va fi aprobat”, arată experții NIESR.

Cercetătorii și-au bazat predicția pe presupunerea că Marea Britanie va părăsi blocul comunitar cu un acord de liber schimb cu UE după o perioadă de tranziție care va dura până în 2021, în timp ce negociază noi acorduri cu alte națiuni. Analiza acestora arată „limitările în privința bunurilor și serviciilor, a comerțului și restricții privind migrația” vor face ca economia să încetinească.

NIESR a estimat că economia Marii Britanii este cu 2,5% mai mică decât ar fi fost dacă Marea Britanie nu ar fi votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană în 2016.

După prezentarea rezultatelor studiului realizat de think Tank-ului britanic, guvernul de la Londra spune, însă, că scenariul analizat de aceștia este diferit de cel luat în calcul de executiv.

„Ne propunem să negociem un acord global de liber schimb cu Uniunea Europeană, care este mai ambițios decât acordul standard de liber schimb pe care și-a întemeiat NIESR studiul”, a declarat departamentul Trezorerie într-un comunicat.

Cercetarea a sugerat că un Brexit fără acord ar provoca o pierdere și mai mare pentru economie, cu o lovitură de 5,6% asupra PIB-ului.

Citeşte şi:

Școala din România unde elevi de 10 ani au colegi de bancă adulți de 35-40 de ani. ”Părinții vin să învețe carte ca să-și ajute copiii la teme”

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare!

Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 ani. Era internat în spital de aproape 6 luni

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur