Mergi direct la conținut »
În Amsterdam se realizează adidași din gumă de mestecat reciclată
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > În Amsterdam se realizează adidași din gumă de mestecat reciclată

În Amsterdam se realizează adidași din gumă de mestecat reciclată

Un grup de firme din Amsterdam a avut o idee de a salva mediul înconjurător: vor să construiască adidași din gumă de mestecat reciclată. Organizația de marketing urban Iamsterdam, designerul Explicit Wear și compania de sustenabilitate Gumdrop au colaborat la proiectarea Gumshoe, un pantof sport a cărui talpă este este fabricată din compuși reciclabili (cunoscuți sub numele de Gum-Tec) și conțin 20% gumă.

Autorii proiectului susțin că anual pe trotuarele orașului Amsterdam ajung în jur de 1.496 de tone de guma de mestecat, iar autoritățile cheltuiesc milioane de dolari pentru a curața străzile. Proiectul folosește aproximativ 1 kg de gumă pentru fiecare patru perechi de încălțăminte produse, scrie The Verge.

„Am început să căutăm o modalitate de a-i face pe oameni conștienți de această problemă […] Atunci a apărut ideea de a crea un produs pe care oamenii îl doresc din ceva despre care nimănui nu îi pasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al colaborării, Jonathan Van Loon.

Gumshoe este prima pereche de încălțăminte sport din lume fabricată din gumă. În afară de talpă, restul pantofului este fabricat din piele. De asemenea, colaboratorii doresc să le permită clienților să recicleze și să înlocuiască talpa atunci când se uzează. Creatorii doresc să extindă proiectul și către alte orașe din lume.

Adidașii sunt disponibili pe culoarea bubblegum-pink (roz), negru și roșu și  vor fi disponibili începând din luna iunie pentru prețul de 190 de euro.


Citește și: Ce va mânca Kim Jong-un la sumitul intercorean. Coreea de Sud a anunțat meniul servit de cei doi lideri la dineul oficial


 

Close
Închide
  Close