MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 12:18

Ajutor financiar de 13.800 de lei, pentru fertilizare in vitro. Primăria Capitalei a făcut anunțul

Distribuie

Cuplurile infertile vor primi ajutor financiar de 13.800 de lei pentru fertilizare in vitro. Proiectul a fost votat miercuri, 28 martie, de Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Banii se vor acorda sub formă de vouchere, în trei tranşe, doar în baza scrisorii medicale. „În România, rata fertilităţii scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. Unu din şase cupluri care încearcă să aibă un copil va avea dificultăţi în a obţine sarcina. Fertilitatea scade cu vârsta', se arată în proiectul de hotărâre adoptat astăzi de consilieri.

Municipalitatea propune acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro, în valoare de 13.800 de lei, echivalentul sumei de 3.000 de euro, sumă acordată în trei tranşe egale. Consilierii CGMB au aprobat astăzi şi un proiect de lege ce presupune un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate.

Citește și

Experiment #salvatipipera | Cât timp pierde un călător care merge cu tramvaiul din centrul Capitalei în zona Pipera

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii