Mergi direct la conținut »
Scandal uriaș în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție de la granița cu Mexic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scandal uriaș în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție de la granița cu Mexic

Scandal uriaș în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție de la granița cu Mexic

Un scandal de proporții a izbucnit zilele acestea în Statele Unite după ce Carlos, un adolescent de 16 ani, a murit, luni, într-un centru de detenție de la granița cu Mexicul. Este al cincilea minor care își pierde viața din decembrie.

Democrații americani cer efectuarea unei anchete după moartea lui Carlos Gregorio Hernandez Vásquez, adolescentul din Guatemala care a fost prins încercând să treacă granița săptămâna trecută. Congresmanul democrat din Texas, Joaquin Castro, a vorbit despre o „epidemie de decese” în zona de frontieră.

Adolescentul a fost prins de agenții de frontieră americani pe 13 mai și a fost dus într-un centru de detenție din McAllen, Texas. Pe 19 mai adolescentul a fost diagnosticat cu gripă și a primit medicamente fiind transferat într-un alt centru

Luni, însă, a fost găsit fără semne vitale.

La o zi după moartea sa, Serviciul Vamal și Protecție a Frontierelor (CBP) a anunțat că centrul de detenție McAllen a fost închis temporar după ce un „număr mare” dintre cei prezenți acolo au început să prezinte simptome de gripă.

Decesul lui Carlos a început să ridice semne de întrebare, iar un grup de congresmeni democrați a cerut efectuarea unei anchete în condițiile în care acesta este al cincilea deces înregistrat într-un centru de detenție de la graniță in decembrie până în prezent.

Celelalte victime sunt Juan de León Gutiérrez, 16 ani, Felipe Gómez Alonzo, 8 ani, Jakelin Caal Maquin, 7 ani și un copil de 2 ani neidentificat.

Între timp, președintele Trump acuză Partidul Democrat pentru decese spunând că aceștia îngreunează lucrurile și le face „foarte, foarte periculoase pentru oameni”, prin faptul că nu susține modificarea sistemului.

Ce ce întâmplă cu apa caldă și căldura în București. Transferul serviciilor de la falimentarul RADET la compania Termoenergetica, decisă de CGMB
Recomandări

Ce ce întâmplă cu apa caldă și căldura în București. Transferul serviciilor de la falimentarul RADET la compania Termoenergetica, decisă de CGMB

Potrivit statisticilor oficiale, peste 300.000 de persoane au fost reținute la frontiera de sud în perioada ianuarie – aprilie, și numărul crește în fiecare lună. Oficialii declară că nu dispun de facilități pentru a face față creșterii numărului de imigranți.

Deputații de opoziție, grupurile pentru drepturile omului și organizațiile de caritate internaționale au criticat felul în care sunt tratate persoanele de la graniță, spunând că sunt ținuți în spații mici și nu sunt suficiente locuri de cazare.


Citește și: Ce cred principalii candidați la europarlamentare despre un subiect de care depinde viața pe Pământ. Politicienii români față în față cu schimbările climatice


 

Close
Închide
  Close