De Dragoș Tănase,

În primul tur de scrutin, marele pierzător a fost Dorin Chirtoacă, fostul edil al Chișinăului, după ce candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban şi Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”, au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018.

Atunci, în turul doi, Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate de instanţele judecătoreşti, iar după un an și patru luni acestea au fost validate, scrie jurnal.md.

Dorin Chirtoacă, care a candidat din partea Partidului Liberal, a obţinut 9.65% din voturi în primul tur din 20 octombrie.

Acum, fostul primar al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, care şi-a depus, în 2017, mandatul în urma unui scandal de corupţie, şi-a manifestat dorinţa ca alegerile locale de duminică să stea la baza continuării dezoltării europene şi româneşti a Capitalei.

El a declarat, la ieşirea de la urne, că îşi doreşte ca, în mandatul viitorului primar, municipiul Chişinău să aibă „servicii publice adecvate secolului XXI”.

Candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, a atras atenţia că de rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar al Capitalei depinde viitorul Republicii Moldova.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

El a declarat, la ieşirea de la urne, că de votul de la alegerile locale de duminică, în special pentru municipiul Chişinău, „depinde drumul şi viitorul Moldovei”.

„Trebuie să înţelegem cu toţii că votul pentru Chişinău şi suburbiile sale este foarte şi foarte important. De acest vot depinde drumul şi viitorul Moldovei. (…) Prin votul de astăzi putem curma tentativa unui individ de a prelua controlul asupra întregii Moldove, de a pune stăpânire asupra Republicii Moldova. (…) Să nu admitem ca Republica Moldova să încapă sub controlul unui nou dictator şi a forţelor distructive din afara ţării. (…) De rezultatul acestor alegeri depinde viitorul ţării noastre. Mai presupus de orice partid politic, mai presus de orice majoritate este ţara, este drumul pe care îl alege această ţară. Mai presus de politică şi de politicieni sunt generaţiile viitoare”, a afirmat Năstase, citat de Agerpres.

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata
Recomandări

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

 

El a făcut un apel la alegători să iasă la vot, avertizând că „al treilea tur nu există”.

La 20 octombrie au fost aleşi 515 primari. Cele mai multe mandate în teritoriu, le-au obţinut Partidul Democrat – 191, fiind urmaţi de socialişti care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

În listele electorale de bază sunt înscrişi peste 1,6 milioane cetăţeni cu drept de vot, dintre care 630.000 sunt arondaţi secţiilor din municipiul Chişinău.

Pentru organizarea turului doi al alegerilor locale generale au fost amenajate 1.042 secţii de votare, potrivit preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, citat de oficial.md.

În prezent, votul decurge în mod normal, a declarat Dorin Cimil, explicând că la deschiderea secţiilor de vot „s-au întregistrat doua incidente la două secţii din Chişinău”. În primul caz a fost o pană de curent electric, iar în al doilea a existat o dificultate în deschiderea seifului unde se păstrau calculatoarele pentru operatori.

Problemele au fost remediate şi la aceasta oră procesul decurge în regim normal.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova, Dorin Cimil:

FOTO: jurnal.md

Citeşte şi:

Rambo de România! Povești din armată cu actori, cântăreți și prezentatori celebri

CORESPONDENȚĂ DE LA CHIȘINĂU. ”Acolo sunt buneii și străbuneii noștri”. Ce așteaptă moldovenii de peste Prut de la viitorul președinte al României

Armata română, mai puternică decât cea a tuturor vecinilor, cu excepția Ucrainei! Pe ce loc se află la nivel mondial

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală