Mergi direct la conținut »
Hillary Clinton, alături de Barack și Michelle Obama la finalul campaniei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Hillary Clinton, alături de Barack și Michelle Obama la finalul campaniei

Hillary Clinton, alături de Barack și Michelle Obama la finalul campaniei

Hillary Clinton a făcut un tur de forță în ultima zi de campanie, la fel ca și rivalul ei republican. Fosta Primă Doamnă s-a bucurat însă de susținerea cuplului prezidențial, care i-a îndemnat pe americani să o voteze pe Hillary Clinton.

LIVE TEXT | Zi istorică! Americanii își aleg președintele. Clinton, creditată cu 90% şanse să îl învingă pe Trump

Primul președinte de culoare din istoria SUA, Barack Obama, i-a îndemnat pe americani să aleagă prima femeie președinte. Actualul lider de la Casa Albă a susținut un discurs în Philadelphia, unde a avut loc unul dintre ultimele mitinguri ale candidatei democrate.

“Vă cer să votați pentru ca această femeie, mamă, bunică, să fie următorul președinte al Statelor Unite”, a declarat Barack Obama, relatează The Guardian.

Evenimentul electoral a fost unul dintre cel mai mare din tabăra democrată, 33.000 de oameni fiind prezenți la miting. Vocea lui Barack Obama a răsunat pe străzile orașului, mai multe difuzoare fiind montate în apropiere de scenă.

Un alt moment important al mitingului din Philadelphia a fost cel în care Michelle Obama i-a îndemnat pe americani să o aleagă pe Hillary Clinton. Prima Doamnă s-a dovedit a fi un aliat puternic al democratei, bucurându-se de o popularitate mare în SUA.

Hillary Clinton , miting alături de Michelle și Barack Obama în Philadelphia

“Mâine, cu votul vostru, puteți să vă ridicați împotriva celor care vor să ne dividă. Mâine, puteți să spuneți că această țară a fost întodeauna măreață”, a spus Michelle Obama, făcând astfel referire la sloganul lui Donald Trump – “Să facem America din nou măreață”.

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă
Recomandări

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă

În cadrul mitingului, Bruce Springsteen și Bon Jovi au oferit un concert pentru susținerea democratei. “Niciunul dintre noi nu își dorește să se treazează miercuri dimineață și să-și dorească să fi făcut mai multe”, a declarat Hillary Clinton.

Ultimul miting al democratei a avut loc însă a Raleigh, în Carolina de Nord, la mai puțin de cinci ore înainte de deschiderea secțiilor de vot pe coasta de est a SUA. Acolo, democrata le-a cerut alegătorilor americani să aleagă viziunea sa a unei “Americi pline de speranță, primitoare și generoasă”.

“Valorile noastre fundamentale sunt puse la încercare în aceste alegeri, dar încrederea mea în viitor nu a fost nicicând atât e puternică”, a continuat candidata democrată la alegerile din SUA.

S-a trezit cu o durere puternică de ureche. Când și-a dat seama ce e, a avut un șoc: 'am descoperit deasupra ușii un...'
Recomandări

S-a trezit cu o durere puternică de ureche. Când și-a dat seama ce e, a avut un șoc: 'am descoperit deasupra ușii un...'

Citește și:

Close
Închide
  Close