Mergi direct la conținut »
Alegerile europarlamentare ne costă 252 de milioane de lei. Guvernul a stabilit detaliile scrutinului din 26 mai
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alegerile europarlamentare ne costă 252 de milioane de lei. Guvernul a stabilit detaliile scrutinului din 26 mai

Alegerile europarlamentare ne costă 252 de milioane de lei. Guvernul a stabilit detaliile scrutinului din 26 mai

Suma necesară pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare în România este de 252 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern. 

De Valentina Postelnicu,

Guvernul a mai stabilit, prin mai multe hotărâri, modelul timbrului autocolant, modelele ştampilelor birourilor electorale şi modelul ştampilei cu menţiunea „Votat”, al buletinului de vot şi al listelor electorale.

„Au fost stabilite atribuţiile şi sarcinile care revin autorităţilor publice – Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Statistică, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prefecţi, primării”, a detaliat Barbu.

Totodată, Guvernul a aprobat bugetul necesar scrutinului din 26 mai.

„Suma necesară pentru buna desfăşurare a scrutinului este de 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai.

Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014).

Citeşte şi: Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

Close
Închide
  Close