MENIU CAUTĂ

Alexander Teyer, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, demisionează din funcție

Distribuie

Alexander Teyer, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, demisionează din funcție, în urma scandalului legat de culegerea de date personale de la utilizatori Facebook fără acordul acestora.

Alexander Teyer, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, demisionează la numai câteva săptămâni după ce a preluat funcția. Pe 21 martie, CEO-ul Cambridge Analytica, Alexander Nix, a fost suspendat și înlocuit cu Teyer, care până atunci ocupa funcția de ofițer-șef de date. De altfel, după demisia sa, Teyer se va întoarce la funcția pe care o avea în cadrul companiei.

Cambridge Analytica se află în centrul atenţiei internaţionale, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules datele a zeci de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceştia să-şi dea consimţământul.

Scandalul privind distribuirea datelor personale ale utilizatorilor Facebook a luat o nouă amploare miercuri, 4 aprilie, după ce reţeaua socială a estimat la aproximativ 87 de milioane, faţă de 50 evocate până acum, numărul persoanelor ale căror date ar fi putut ajunge, fără cunoştinţa lor, în posesia companiei Cambridge Analytica. De asemenea, peste 112.000 de români sunt victime ale scurgerii de date de la Facebook către Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg a fost audiat marți și miercuri în Congresul SUA, la Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA. Fondatorul Facebook a dat explicații în fața senatorilor, după scandalul Cambridge Analytica (CA). ”A fost greșeala mea și îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, eu conduc compania și sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici”, a spus Mark Zuckerberg, în fața Congresului.

Miercuri, fondatorul Facebook a recunoscut în fața Congresului că și datele sale personale au fost preluate fără acordul acestuia de Cambridge Analytica.


VIDEO/ Ioan Istrate, antreprenorul român cu datele furate de Cambridge Analytica. S-a întors din SUA să își deschidă un business în IT

Citește mai multe despre alexander nix, Cambridge Analytica și CEO pe Libertatea.

Comentarii