De Andreea Radu,

UPDATE: După reacția lui Victor Ponta, care a punctat că nu s-a luat o decizie cu privire la încheierea unei alianța politice între Pro România și ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a modificat mesajul publicat anterior pe Facebook, scriind că s-a „discutat” o viitoare colaborare, în loc de s-a „hotărât”.

Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

Mesajul postat inițial de Călin Popescu-Tăriceanu pe Facebook:

Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. 
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

Discuțiile dintre cele două formațiuni politice vin în contxtul în care există tensiuni între ALDE şi PSD în legătură cu rectificarea bugetară. ALDE a ameninţat cu ieşirea de la guvernare.

După anunțul făcut de Tăriceanu, Victor Ponta a reacționat pe Facebook, afirmând că nu a fost luată nicio decizie și amintind că el a spus că dacă ALDE iese de la guvernare este dispus la discutarea unui pact politic.

Citeşte şi:

UPDATE | Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidenţiaale: „PSD îşi propune prea puţin, noi ne dorim să câștigăm”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă