Mergi direct la conținut »
Alunecările de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie nu reprezintă un pericol. Specialiștii CNAIR pun fenomenul pe seama vremii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alunecările de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie nu reprezintă un pericol. Specialiștii CNAIR pun fenomenul pe seama vremii

Alunecările de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie nu reprezintă un pericol. Specialiștii CNAIR pun fenomenul pe seama vremii

Alunecările de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie nu sunt periculoase, deoarece acestea sunt de suprafață. Pământul a luat-o la vale din cauza dezghețului și a umidității, dau asigurări specialiștii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

Alunecările de teren au avut loc pe dealul Bucium, de lângă lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie. Acestea sunt cauzate de fenomenul de îngheț-dezgheț și de umidității crescute, a anunțat CNAIR, într-un comunicat emis joi.

Potrivit Ora de Sibiu, pe zona cuprinsă între kilometrul 63 și kilometrul 64 al autostrăzii, a fost constatată o cedare a stabilității terenului. CNAIR a identificat crearea unui prag de rupere spre coama dealului pe o lungime de 200 de metri.

Alunecările de teren de pe autostrada Sibiu-Orăștie, puse și pe seama constructorului

Reprezentanţii CNAIR au explicat că alunecarea s-a echilibrat momentan, cu mult în amonte față de autostradă. Mai mult, cedările terenului erau vizibilie și înainte de rezilierea contractului cu firma Salini Impregilo, care a construit tronsonul de autostradă.

„Menţionăm că aceste cedări ale terenului existau şi erau vizibile anterior rezilierii contractului de lucrări iar evoluţia din anul 2016 este ca urmare a nefinalizării lucrărilor şi nerealizării lucrărilor de conservare/protejare a versanţilor de către Salini Impregilo”, se arată în comunicat.

Reprezentanții CNAIR dau asigurări că situația este monitorizată în permanență și sunt luate măsuri pentru a asigura scurgerea apelor, curățarea șanțurilor, a podețelor și asanarea apelor care băltesc pe suprafața versantului.

Totodată, CNAIR a decis să trimită o echipă de intervenție pentru a degaja în orice moment pământul alunecat în șanțul de la baza autostrăzii.

Expertiza tehnică penru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie ar putea fi gata în toamna acestui an, în condițiile în care durata de realizare a acesteia este estimată că durează 5 luni. Licitația de achiziție a fost demarată în regim de urgență.

În ultimele luni au fost semnalate mai multe probleme pe lotul 3. Pe șosea există zone în care asfaltul s-a lăsat și au apărut denivelări. Din acest motiv, în ianuarie, CNAIR a impus restricții de circulație, între Săliște și Sebeș, care au fost eliminate între timp.

După finalizarea expertizei tehnice, CNAIR va organiza o licitație pentru încheierea unui contract de proiectare și execuție în vederea consolidării lotului 3.

sursă foto: turnulsfatului.ro

 
 
Close
Close
Închide