Zi și noapte, comenzi în valoare de 10.000 de dolari au fost plasate, în fiecare secundă, pe Amazon, de la începutul perioadei de carantină.

Cumpărătorii apelează acum la Amazon nu doar pentru haine, pantofi ori electronice, ci și pentru articole de strictă necesitate, mai ales în țările unde există depozite ale companiei, iar livrarea se face rapid, în una, două zile lucrătoare.

Cel mai mare retailer on line din lume urmează să anunțe câștigurile pe primul trimestru din 2020, iar analiștii estimează că acestea sunt de 73 de miliarde de dolari, cu 22% mai mari decât cele înregistrate anul trecut, în aceeași perioadă.

Amazon, vânzări de 10.000 de dolari pe secundă. Criza COVID a adus companiei 73 de miliarde $ în primul trimestru
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, e cel mai bogat om din lume

Amazon a înregistrat o creștere uriașă a cererii de articole de uz casnic, de când oamenii stau acasă. E un record istoric. A devenit un magazin de strictă necesitate.

Josh Brown, expert financiar, pentru The Guardian:

Creșterea vânzărilor a determinat compania lui Jeff Bezos să angajeze masiv, pentru a putea onora cererea. La începutul săptămânii, Amazon a anunțat că are nevoie de 75.000 de oameni pentru procesarea comenzilor plasate de utilizatori.

Cei 75.000 se adaugă altor 100.000 angajați de companie de la începutul crizei COVID.

În total, retailerul are aproape un milion de angajați în toată lumea.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a donat 100 de milioane de dolari din averea lui uriașă, de 143 de miliarde, băncii de alimente Feeding America.

Foto: EPA

Citeşte şi:

Înviere și pregătiri de Paște la singura mănăstire românească din Portugalia. Și dor de țară: “Știți cum? Vizualizez, așa, curtea și tot”

“Germania e prima țară a lumii libere care se uită în viitor”. Cum va arăta viața după COVID-19

“Suntem plini de inteligență, dar goliți de iubire”. Alături de voluntari și de preotul Roșu în noaptea de Înviere

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit