MENIU CAUTĂ

Anchetă privind o posibilă crimă în cazul rusului Nikolai Glushkov, găsit spânzurat în apartamentul său

Distribuie

Poliția britanică a lansat o anchetă privind o posibilă crimă în cazul rusului Nikolai Glushkov, găsit spânzurat în apartamentul în care locuia în Londra, scrie BBC News.

Nikolai Glushkov a fost găsit mort în apartamentul său din zona New Malden din Londra, pe 12 martie, iar polițiștii spun că familia acestuia a fost informată că a decedat în urma sufocării.

Poliția a adăugat că nu există, în acest stadiu, dovezi care să lege moartea acestuia de tentativa de asasinat din Salisbury, dar a fost deschisă o anchetă privind o pozibilă crimă și nu sinucidere.

Nikolai Glushkov este fostul director adjunct al companiei aeriene ruse Aeroflot și a fost condamnat în 1999 la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani și fraudă.

După ce a primit o nouă pedeapsă în pentru fraudă în 2006, a fugit în Marea Britanie unde a cerut azil politic și a devenit un critic acerb al președintelui rus Vladimir Putin.

Glushkov a fost prieten apropiat al omului de afaceri rus Boris Berezovski, care a fugit în Marea Britanie în 1999, și a fost găsit spânzurat în baia casei sale din Berkshire în 2013

Cazul lui Glushkov a venit la câteva zile după ce spionul rus Serghei Skripal a fost otrăvit cu un agent neurotoxic. Skripal și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în spital, în stare geravă după ce au fost expuși la un agent neurotoxic din familia agenților Novichok, dezvoltați de către armata rusă.

Încidentul a creat un conflict internațional de proporții, Marea Britanie luând decizia de a expulza 23 de diplomați ruși de pe teriroiul Regatului Unit, iar Moscova a replicat că va recurge la același gest în semn de protest.

Aliații Marii Britanii, Germania, Franța și Statele Unite, au emis un comunicat comun prin care critică Rusia pe care o consideră principalul vinovat pentru otrăvirea lui Skripal și pentru expunerea civililor la o substanță neurotoxică.


Citește și: Cod galben de ploi, ninsoare, frig și vânt în weekendul 17-18 martie. Harta zonelor vizate de avertizarea meteo


Citește mai multe despre Deces, Londra și rus pe Libertatea.

Comentarii