Mergi direct la conținut »
Fostul spion rus Serghei Skripal a fost expus unei substanțe chimice. Este în stare gravă la spital
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost expus unei substanțe chimice. Este în stare gravă la spital

Un fost spion rus este în stare gravă în spital după ce a fost expus unei substanțe chimice. Alături de el, în Salisbury, sudul Angliei, se afla și o femeie care a fost rănită și ea, scrie Agerpres citând BBC News.

Presa britanică scrie că cel spitalizat este Serghei Skripal, un fost colonel al serviciilor de informaţii militare ruse acuzat de spionaj în favoarea MI6. El a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a ajuns în Marea Britanie în urma unui schimb de prizonieri între Londra şi Washington.

Bărbatul ar fi fost intoxicat cu fentanyl, un puternic opioid, și se află în spital „în stare critică”, a indicat la rândul său poliţia din Wiltshire, fără a furniza identitatea, la fel şi femeia de 30 de ani care era cu el. Cuplul a fost găsit inconştient pe o bancă, într-un centru comercial din Salisbury.

„Cele două persoane, despre care credem că se cunosc, nu prezentau nicio leziune vizibilă şi au fost transportate la spitalul din Salisbury”, a declarat agentul de poliţie Craig Holden.

Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit.


Citește și: The Shape of Water, premiul Oscar 2018 pentru cel mai bun film


 

Close
Închide
  Close