Mergi direct la conținut »
Anchetatorii au anunțat oficial cauza morții lui Răzvan Ciobanu. Cine a schimbat poziția cadavrului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Anchetatorii au anunțat oficial cauza morții lui Răzvan Ciobanu. Cine a schimbat poziția cadavrului

Anchetatorii au anunțat oficial cauza morții lui Răzvan Ciobanu. Cine a schimbat poziția cadavrului

Poliția a anunțat azi cauza oficială a decesului lui Răzvan Ciobanu. Anchetatorii au deslușit și misterul poziției corpului acestuia. Cei de la SMURD au fost cei care au schimbat poziția cadavrului.

De Octavian Cojocaru,

„Din investigații a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localității Săcele din jud. Constanța, a rulat aproximativ 850 m și apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul și nu purta centură de siguranță, aspecte constatate cu ocazia cercetării la fața locului de către experți”, au anunțat anchetatorii.

„Politraumatism cu ruptură de aortă”

Polițiștii au spus că cei de la SMURD au schimbat poziția cadavrului, iar obiectele lăsate pe câmp și luate de localnici au fost catalogate „irelevante pentru anchetă”.

„În ceea ce privește poziția în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului și găsită în proximitatea acestuia, orientată cu fața în jos. Specialiștii SMURD sosiți la fața locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziției victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice.

Ulterior finalizării activității de cercetare a locului faptei și plecării organelor de poliție, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăștiate pe o suprafață mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători”, s-a mai scris în comunicat.

Moartea designerului a fost violentă. „De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă și s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică și de coloană toracală.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanțele unui accident rutier prin lovire cu și de corpuri dure și prin  comprimare între corpuri dure și au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morții.

Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice, iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici București”, au mai dezvăluit anchetatorii.


Libertatea a reconstituit traseul morții. Cum a ajuns Răzvan Ciobanu dintr-un club din Mamaia pe câmpul localității Săcele

Close
Închide
  Close