MENIU CAUTĂ
20 Dec. 2016 13:13

Angela Merkel va merge la locul tragediei din Berlin

Distribuie

Angela Merkel a descris atacul de la Berlin drept un act terorist și a dat asigurări că vinovații vor fi pedepsiți. Totodată, cancelarul german a afirmat că va merge la locul tragediei, în urma căreia 12 oameni au murit și 48 au fost răniți.

SUMAR

„Trebuie să presupunem că incidentul de la Berlin a fost un atac terorist', a spus şefa Guvernului în primul discursul susținut după atacul de la Piața de Crăciun, în urma căruia 12 oameni au murit.

„Doisprezece oameni care se aflau printre noi ieri , care aşteptau cu nerăbdare Crăciunul şi care aveau planuri de Sărbători nu mai sunt printre noi. Este o faptă îngrăzitoare, pe care nimeni nu o poate înţelege. Le-a luat viaţa. Mulţi oameni care sunt răniţi se luptă pentru viaţa lor şi se luptă pentru sănătate lor', a declarat Merkel.

„Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cât de sever permite legea. (…) Acest act şi motivele sale vor fi clarificate', a adăugat Angela Merkel, care le-a mulțumit polițiștilor și echipelor germane de intergvenție în situații de urgență.

Merkel a precizat că autorităţile vor verifica dacă autorul atacului a primit protecţie în Germania ca refugiat. Presa germană a scris că autorul atacului este un pakistanez în vârstă de 23 de ani, care se afla de aproximativ un an în Germania.

„Ar fi foarte dificil pentru noi să aflăm că fiinţa umană care a comis această faptă a venit în Germania pentru a cere refugiu şi azil. Ar fi îngrozitor pentru toţi germanii care sunt foarte activi, zi de zi, pentru a ajuta solicitanţii de azil şi refugiaţii. Ar fi dezgustător pentru ei, pentru cei care ajută oamenii care au venit în această ţară şi ne-au cerut ajutorul', a adăugat ea.

Angela Merkel a adăugat că urmează o reuniune a Consiliului de Securitate al ţării, pentru a discuta informaţiile disponibile despre atac. Ulterior, în cursul după-amiezii, Merkel şi ministrul de Interne Thomas de Maiziere vor merge la locul atacului.

De asemenea, cancelarul german a afirmat că oamenii nu trebuie să renunţe la târgurile de Crăciun în urma acestui atac. „Nu vrem să trăim cu frică. Vom continua să trăim împreună cu toţi cei care vor să trăiască alături de noi în Germania', a insistat ea.

Foto: EPA

Comentarii