MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2013 17:22

Aniversare cu ştaif la 8 ani! Eliza a citit din Eminescu la petrecere

Distribuie

Deşi au stârnit curiozitatea multor români, dar şi interesul presei de peste hotare, Eliza (8 ani) şi mama ei Adriana (75 de ani) au învăţat să-şi ducă traiul într-un mod obişnuit, fără extravaganţe sau aşteptări prea mari. ”Ca în fiecare an, când ajungem la momentul aniversării Elizei, eu nu îmi doresc decât să fiu sănătoasă şi să pot avea grijă de ea în continuare. Doamne, fereşte de boală! Nu avem nevoie de nimic, pensia mea ne ajunge pentru cât consumăm noi. Am învăţat- o şi pe Eliza să fie chibzuită”, ne-a spus Adriana Iliescu, mulţumită.

A luat premiul I la matematică

Dar mai important decât orice e că mama şi fiica au o relaţie deosebită. ”Eliza mă ajută la tot în casă. Ieri am făcut tort. E foarte înţelegătoare, nu face deloc năzbâtii şi sunt mândră de ea. A luat chiar şi premiul I la Gazeta matematică”, a continuat mama- record.
Pe lângă matematică, Eliza are o altă pasiune: poeziile lui Mihai Eminescu. Din acest motiv, fetiţa a deschis petrecerea pe care a organizat- o la Şcoala nr. 164 din Bucureşti citind dintr-o ediţie specială de versuri a autorului român. Copiii i-au cântat ”La mulţiani”, au dansat cu ea şi au golit mai multe tunuri de confetti colorate.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii