Mergi direct la conținut »
Preşedintele PE, Antonio Tajani, despre respingerea acordului pentru Brexit: "O veste proastă"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Preşedintele PE, Antonio Tajani, despre respingerea acordului pentru Brexit: "O veste proastă"

Preşedintele PE, Antonio Tajani, despre respingerea acordului pentru Brexit: „O veste proastă”

Preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, a scris pe Twitter că votul din Parlamentul britanic împotriva acordului privind Brexitul este o veste proastă, iar primele gânduri se îndreaptă către cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie şi la britanicii care trăiesc în alte state UE.

De Dragoș Tănase,

Vezi ce a spus președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, după votul din Parlamentul britanic: „Riscul unei ieșiri haotice a crescut”.

Iată și reacția preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, după respingerea acordului pentru Brexit: „Care e singura soluţie pozitivă?”

Parlamentarii britanici au respins acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxelles-ul, cu 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”.

A fost un vot crucial pentru viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută a ieşirii din Uniunea Europeană, 29 martie 2019. În luna noiembrie a acestui an, liderii Uniunii Europene au aprobat acordul pentru Brexit.

Aceasta este cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.

Ar putea fi prima acțiune importantă a României în calitate de președinte al Consiliului UE. Curtea Europeană de Justiție a decis că Marea Britanie poate renunța unilateral la ieșirea din UE. fără permisiunea celorlalte 27 de state ale blocului comunitar.

FOTO – EPA


Citește și… FOTO / Mii de polonezi în stradă, după moartea primarului Pawel Adamowicz. Născut în Gdansk, Donald Tusk a vorbit mulțimii


 

Close
Închide
  Close