Mergi direct la conținut »
Apple și Samsung, amendate în Italia pentru că încetinesc telefoanele utilizatorilor prin update-uri software
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Apple și Samsung, amendate în Italia pentru că încetinesc telefoanele utilizatorilor prin update-uri software

Apple și Samsung, amendate în Italia pentru că încetinesc telefoanele utilizatorilor prin update-uri software

Giganții Apple și Samsung au fost amendați în Italia cu câte cinci milioane de euro de către autoritatea de concurență și pentru protecția consumatorilor din cauză că încetinesc telefoanele utilizatorilor prin intermediul update-urilor software, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Apple a primit încă o amendă suplimentară de 5 milioane de euro deoarece nu a informat consumatorii despre cum să își mențină sau să înlocuiască bateriile telefoanelor.

Softul buclucaș

Apple a fost învăluită de la finele anului trecut într-un imens scandal, după ce s-a aflat că încetinește în mod voit iPhone-urile cu baterii vechi. Ulterior, Apple a recunoscut că a făcut acest lucru și și-a cerut scuze, dar a anunțat că măsura era pentru a proteja utilizatorii de închiderea totală a smartphone-ului.

Apple are nenumărate procese din cauza aceasta. În urma scandalurilor, Apple a anunțat reducerea prețului pentru schimbarea bateriei.

O serie de grupuri care reprezintă clienții s-au plâns că update-urile software reduc funcționalitățile telefoanelor și sunt special proiectate să îi facă să cumpere noi dispozitive.

Marea noutate este Samsung

Situația legată de dispozitivele Samsung nu era cunoscută, dar instituția italiană a arătat că e vorba de plângeri legate de modelul Galaxy Note 4, lansat în septembrie 2014.

Instituția a descoperit că Samsung a lansat un update pentru Android în anul 2016 care nu era optimizat pentru Galaxy Note 4, ceea ce a produs nenumărate probleme utilizatorilor, inclusiv restartări automate.

Coreenii neagă problema

Samsung, însă, spune că e dezamăgită de dezicie. ”Samsung nu a lansat niciun update software care să reducă performanța Galaxy Note 4. În contrast, Samsung a lansat mereu update-uri care permit clienților npștri să aibă cea mai bună experiență posibilă”, a anunțat compania sud-coreeană.

Close
Închide
  Close