Mergi direct la conținut »
Aproape 19 milioane de români sunt așteptați duminică la vot. Câți sunt din străinătate
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Aproape 19 milioane de români sunt așteptați duminică la vot. Câți sunt din străinătate

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați duminică la vot. Câți sunt din străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat azi cifra exactă a românilor care au drept de vot duminică, la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție. Aproape 19 milioane de români au acest drept, mai precis 18.968.840. Dintre aceștia, 700.843 sunt cetățeni români cu drept de vot au domiciliul sau reședința în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

18.835 se încadrează în termenul de vârstă, dar au drepturile de vot radiate la data 26.05.2019, ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din Legea nr. 208/2015, potrivit roaep.ro.

Numărul total de alegători români înscriși în listele electorale permanente (persoane care au domiciliul sau reședința în România) este 18.267.997 de persoane.

Mai  menționăm că în listele electorale speciale s-au înscris 114 cetățeni comunitari care și-au exprimat dorința de a vota pentru reprezentanții din România în Parlamentul European.

La generarea listelor electorale permanente pentru referendumul național consultativ convocat de președintele României, nu au fost radiați din liste cei 379 de cetățeni români care s-au înscris pe listele de votare ale altor state a vota reprezentanții acestora în Parlamentul European. Precizăm, de asemenea, că nu există posibilitatea ca un cetățean comunitar să voteze la acest scrutin.


Citește și:

Cum explică un român ajuns politician în Spania alegerea sa: se săturase de corupție! „Am vrut mai mult pentru viața mea”

Close
Închide
  Close