La Timisoara, prof. dr. Ioan Rivis a fost bagat dupa gratii, fiind acuzat ca a luat mita.
O actiune „fulger” a politiei din Timis, in combinatie cu procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, a socat lumea medicala din municipiul de pe malul Begai.
Vineri, sase politisti si doi procurori au patruns in cabinetul prof. dr. Ioan Rivis, retinandu-l pe medic sub acuzatia de mita, pentru ca ar fi primit 1.000 de marci germane pentru a rezolva un dosar de pensionare. Desi imediat dupa retinere s-a vehiculat stirea ca medicul a fost denuntat de un coleg, cu sprijinul caruia s-a realizat flagrantul, faptele sunt mai complexe.
Pacientul O. Negrea se afla internat intr-un salon al clinicii medicale din cadrul Spitalului Municipal, avandu-l ca medic curant pe dr. Tolcea (cercetat si el). Negrea e cel care s-a prezentat la politie si a anuntat ca pentru a obtine aprobarea Comisiei de Expertiza Medicala pentru pensionare i s-ar fi cerut 1.000 DM de prof. dr. Ioan Rivis. La momentul flagrantului, petrecut in cabinetul profesorului (care e seful clinicii unde a fost internat Negrea), pacientul avea deja eliberat de catre comisia de expertiza certificatul medical care-i asigura pensionarea.
Dupa flagrant, profesorul Rivis a fost prezentat procurorului, care l-a audiat vreme de cinci ore, in prezenta avocatului Petre Petrisor, fost judecator. Cu douazeci de minute inainte ca Parchetul sa decida eliberarea mandatului de arestare preventiva de 30 de zile, pentru Ioan Rivis, cabinetul procurorilor a fost vizitat de comandantul IJP Timis, colonel Dorel Moise Andras. Desi era o ora tarzie, presa se afla in par la sediul Parchetului.
Procurorii l-au arestat pe prof. dr. Ioan Rivis (61 ani) pentru luare de mita, asimiland calitatea de medic aceleia de functionar public. Discutia e mai veche, reprezentantii medicilor sustinand ca un doctor nu poate fi asimilat unui sef de serviciu din primarii sau prefecturi. Convingerea avocatului inculpatului e aceea ca la mijloc e vorba de o inscenare si, in cazul in care profesorul ar fi primit acea suma de bani, nu se poate vorbi de mita, ci de foloase necuvenite. Prof. dr. Ioan Rivis, care urma sa se pensioneze in anul urmator, sustine ca a primit banii sub forma de imprumut pentru nevoile clinicii. El e redactor sef la publicatia „Timisoara medicala” si secretar stiintific la UMF Timisoara. Azi, avocatul lui va depune plangere impotriva mandatului de arestare.

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"
GSP.RO

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile