Atacurile cibernetice au avut loc înaintea dezbaterii televizate de duminică, singura dintre Angela Merkel și Martin Schultz.

Serviciile de informații germane și oficialii guvernamentali au exprimat adesea îngrijorarea că Moscova ar putea încerca să intervină în alegerile naționale din 24 septembrie.

Rusia a negat în mod repetat încercarea de a influența alegerile din străinătate.

Julia Kloeckner, vicepreședinta Uniunii Creștin-Democrate a lui Merkel (CDU), a declarat luni că site-ul său politic afost lovit duminică de aproximativ 3 000 de atacuri. „Multe dintre adresele de pe care au fost lansate atacurile au IP-uri rusești”, a adăugat Kloeckner.

Autoritățile germane au acuzat, începând cu vara anului 2015, o serie de atacuri cibernetice îndreptate împotriva parlamentului german, a parlamentarilor individuali și a partidelor.

Kloeckner nu a spus cum au fost descoperite atacurile sau în ce formă au fost oprite.

Agenția germană pentru protecția cibernetică din Germania a transmis că a fost anunțată de incidente și a ținut legătura cu CDU.

Hans-Georg Maassen, șeful agenției germane de informații interne a BfV, a declarat reporterilor în luna iulie că Berlinul se așteptă ca Rusia să încerce să influențeze alegerile din această lună și a spus că bănuia că președintele rus Vladimir Putin ar prefera un cancelar german diferit de Merkel.