Mergi direct la conținut »
Hackerii ruși au vizat sistemele electorale din 21 de state americane în timpul alegerilor din SUA, potrivit unui oficial
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Hackerii ruși au vizat sistemele electorale din 21 de state americane în timpul alegerilor din SUA, potrivit unui oficial

Hackerii ruși au vizat sistemele electorale din 21 de state americane în timpul alegerilor din SUA, potrivit unui oficial

Hackeri ruși au vizat sistemele informatice din 21 de state americane în alegerile prezidențiale de anul trecut, a declarat un reprezentant al Departamentului de Securitate Internă, în Congresul american. Oficialul a afirmat că nu există însă probe care să indice că buletinele de vot au fost moficate în urma acestor atacuri, relatează BBC News.

Jeanatte Manfra, adjunct al subsecretarului pentru securitate cibernetică al Departamentul Securităţii Interne (DHS), a refuzat să precizeze care state au fost vizate, invocând acordurile privind confidențialitatea. Ea a fost audiată în Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului, care anchetează un presupus amestec al Moscovei în alegerile americane din 2016.

”La ora actuală avem probe potrivit căror au fost vizate sistemele legate de alegeri în 21 de state”, a declarat ea. Ea a ținut să sublinieze că deparatmentul are în continuare încredere în sistemul de vot american, pentru că este ”fundamental rezistent”.

Kremlinul a negat în mai multe rânduri orice implicare în atacuri cibernetice în alegeri, iar Donald Trump a respins acuzaţii potrivit cărora echipa sa de campanie a fost complicea Rusiei în ”ştiri false”.

Serviciile americane de informații au susținut că Moscova a dus o campanie complexă de piraterie informatică și alte acțiuni pentru a spori șansele lui Donald Trump de a fi ales președinte al SUA, în timpul campaniei de anul trecut împotriva candidatei democrate Hillary Clinton.

În urma acestor noi dezvăluiri, senatorul Mark Warner, democratul cu cel mai înalt rang în Comisie, a argumentat că ţara ”nu mai este sigură”, prin faptul că se ascunde care state au fost vizate de hackeri.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Atât Arizona, cât şi Illinoisul au confirmat anul trecut că sistemele lor de înregistrare a voturilor au fost atacate de hackeri.

Senatorul republican Marco Rubio şi-a exprimat şi el îngrijorarea şi a adăigat că, în timp ce ancheta continuă, ”este important ca americanii să înţeleagă cum funcţionează sistemul nostru de vot şi se comunică asta în timp real”.

Jeanatte Manfra a repetat declaraţii anterioare, în audieri, ale lui Samuel Liles, directorul interimar al diviziei cibernetice în cadrul DHS. Liles a declarat în Congres că DHS a detectat activităţi ale unor hackeri primăvara şi vara trecute, iar ulterior a primit rapoarte cu privire la încercarea cibernetică a sistemelor electorale.

Close
Închide
  Close