MENIU CAUTĂ

Atenționare pentru românii care merg în Grecia: Risc ridicat de incendiu în insula Rhodos

Distribuie

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care urmează să călătorească în Rhodos în următoarele zile deoarece există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă local avertizează că se menține riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 10 septembrie 2018, doar pentru insula Rhodos”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Grecia a fost lovită anul acesta de o serie de incendii devastatoare. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma incendiilor de vegetație, care au izbucnit în apropiere de Atena. Mii de oameni și-au părăsit locuințele, pe măsură ce flăcările, alimentate de rafalele de vânt, înaintau. Totodată, Grecia a cerut ajutor internațional pentru a face față tragediei care s-a abătut asupra țării. Sunt cele mai grave incendii de vegetație din Grecia din ultimul deceniu.

Un număr de 94 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care a devastat, în data de 23 iulie, regiunea situată la est de Atena, distrugând staţiunea balneară Mati.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Citește și: Toamna e doar o prelungire a verii! Unde poți să mai faci plajă în octombrie?


 

Citește mai multe despre incendii, mae, Rhodos și vegetatie pe Libertatea.

Comentarii