Mergi direct la conținut »
Avertizare meteo de cod galben și cod portocaliu, până duminică, ora 21.00. Care sunt zonele vizate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Avertizare meteo de cod galben și cod portocaliu, până duminică, ora 21.00. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață noi avertizări de vreme severă, pentru mai multe zone din țară.

Astfel, în intervalul 2 iunie ora 21.00 – 3 iunie ora 12.00, pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și pentru zona montană și submontană din Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea este în vigoare o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, existând posibilitatea producerii unor fenomene extreme, precum cantități de apă ce vor depăși 40 de litri pe metru pătrat și izolat chiar între 50 și 70 de litri pe metru pătrat. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Meteorologii au emis și un  Cod Galben de averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă pentru zonele montane și submontane și extremitatea sudică a țării, în intervalul 2 iunie ora 14.00 – 2 iunie ora 21.00.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă populației din zonele vizate de avertizări, să se adăpostească

De asemenea, începând cu 2 iunie ora 21.00 intră în vigoare o avertizare meteo COD GALBEN pentru cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și jumătatea de sud a Moldovei, precum și pentru zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Avertizarea este valabilă până pe 3 iunie la ora 12.00 și vizează averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Ministerul Afacerilor Interne recomandă populației din zonele vizate de avertizări să se adăpostească, să evite deplasările și să respecte recomandările structurilor MAI și ale autorităților locale, inclusiv atunci când se impune evacuarea populației din anumite zone. Toate măsurile dispuse au ca scop protejarea vieții oamenilor și a bunurilor materiale și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice.

Citește și

Filmul unei zile istorice. La Iași, Papa Francisc a binecuvântat familiile reunite de peste hotare și bolnavii care nu au renunțat la credință. A îndepărtat cordonul de securitate ca să ajungă la credincioși

Close
Închide
  Close