Mergi direct la conținut »
Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, reținut în Argentina
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, reținut în Argentina

Avraham Morgenstern, reținut în Argentina. Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, a fost localizat și reținut în Argentina, potrivit unui comunicat al Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Serviciul Urmariri al Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, Avraham Morgenstern, urmărit internațional de autoritățile române, a fost localizat și reținut, in cursul acestei nopți, în Buenos Aires, Argentina.

Pentru prinderea sa, IGPR a colaborat cu reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din peste 26 de state partenere ENFAST, în special colegi din Spania si Germania , dar și partenerilor interni, se mai specifică în comunicat.

Schimbul de date și informații a avut loc prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din Poliția Română, iar operațiunea s -a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conațional.

Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, reținut în Argentina (FOTO: IGPR)

Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, a fost reținut în Argentina (FOTO: IGPR)

În prezent, se derulează procedura legala în astfel de situații. Avraham Morgenstern este condamnat la opt ani închisoare pentru evaziune fiscală și exista un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Avraham Morgenstern.

Omul de afaceri a încălcat prevederile controlului judiciar și chiar e reușit să fugă din România, se pare, și cu ajutorul poliţistul care îl supraveghea, care acum e cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Iată ce declara Carmen Dan, despre fuga lui Avraham Morgenstern: „Nu-mi dau demisia când un polițist nu-și face treaba”.

Radu Măzăre e acuzat că ar fi primit șpagă de la Avraham Morgenstern, prin Elan Schwartzenberg, prieten vechi cu Mazăre, dat și el în urmărire. Banii ar fi fost ”investiți” de fostul edil al Constanței într-un complex turistic din Madagascar.

Și, deși străinii nu pot deveni proprietari în Madagascar, Radu Mazăre a reușit să închirieze pe 99 de ani un teren despre care acesta spunea că ar fi aparținut unor triburi locale, potrivit Rise Project.

FOTO: IGPR


CITEȘTE ȘI…

VIDEO/ Ce spun vecinii despre criminala de la metrou

Cea mai dragă mașină a Regelui Mihai. Părăsită într-o parcare din Drumul Taberei, a ajuns prin Grecia și e evaluată la un milion de dolari


 

Close
Închide
  Close