Luni, 12 iunie 2017, 12:59

Potrivit Rise Project, deși străinii nu pot deveni proprietari în Madagascar, Radu Mazăre a reușit să închirieze pe 99 de ani un teren despre care acesta spunea că ar fi aparținut unor triburi locale.

Cu toate acestea, investigația a scos la iveală faptul că pământul ar fi aparținut lui Dorin-Freeman, ”fiul Lăcrămioarei Toader, o româncă stabilită de aproape trei decenii în insula africană, unde a condus, până anul trecut, o fabrică de ciocolată. A fost numită în urmă cu patru luni primul consul onorific al României la Antananarivo, capitala Madagascarului, dar procedura n-a fost încă finalizată”.

Acesta ar fi pus la dispoziție terenul, apoi l-ar fi ajutat pe Mazăre să pună pe picioare complexul de lux și ar fi fost practic administrator timp de peste 4 ani. Recent, afacerea a intrat în vizorul autorităților locale, ”care verifică acuzațiile de rasism ale unor foști angajați, în frunte cu Dorin-Freeman, dar și modul în care compania Ocean Dunes le-a achitat drepturile salariale”.

În prezent, de complexul turistic se ocupă o altă româncă, Ileana Mihalache, fostă angajată în regia care a atribuit contractul pentru campusul Henri Coandă din Constanța, dar și cea se ocupa de ținutele extravagante – faraon egiptean, domnitor român sau monarh francez – cu care primarul defila, în timpul carnavalului din Mamaia.

Urmareste cel mai nou VIDEO
Cum «vede» lumea un nevăzător