MENIU CAUTĂ
04 Mai. 2017 21:51

Barack Obama anunță că îl susține pentru Emmanuel Macron la alegerile din Franța

Distribuie

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama anunță că îl susține pentru Emmanuel Macron în turul secund al alegerilor prezidențiale din Franța, scrie CNN.

Obama a publicat, joi, pe Twitter un mesaj video în care anunță că îl susține pe candidatul de centru-dreapta Emmanuel Macron în turul doi al alegerilor din Franța. 'Am admirat campania dusă de Emmanuel Macron. A luptat pentru valorile liberale, a subliniat importanța rolului pe care îl are Franța în Europa și în lume. Și s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi și face apel la speranțele oamenilor și nu la fricile lor', a spus Obama în video.

Fostul președinte al SUA a mai spus că nu intenționează să se mai implice în nicio campanie electorală, din moment ce el nu mai candidează, dar alegerile din Franța sunt extrem de importante pentru viitorul Franței și pentru valorile la care el ține foarte mult. 'Tocmai pentru că sunt atât de importante alegerile, vreau să știți că îl susțin pe Emmanuel Macron', a mai spus Obama.

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Franța s-au confruntat, miercuri seara, într-o dezbatere, singura organizată înainte de scrutinul de duminică, în cadrul căreia francezii își aleg noul lider. Întâlnirea dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen a fost marcată de declarații și atacuri dure.

Emmanuel Macron, credidat cu un avans considerabil în fața lui Marine Le Pen în lupta pentru Elysee, a fost atacat de candidata extremei-dreapta, însă a știut să riposteze și să lanseze alte atacuri. El și-a acuzat rivala că este brutală' și capabilă să pornească un război civil', potrivit Sky News. Cei doi candidați s-au contrat timp de mai bine de două ore, în timpul dezbaterii care a fost privită de aproximativ 16 milioane de francezi.

 

Comentarii