Mergi direct la conținut »
Bătrân dus cu căruța la spital în Dâmbovița. Drumul e plin de noroi și de bolovani / FOTO Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bătrân dus cu căruța la spital în Dâmbovița. Drumul e plin de noroi și de bolovani / FOTO

Bătrân dus cu căruța la spital în Dâmbovița. Drumul e plin de noroi și de bolovani / FOTO

Destin chinuitor pentru un bătrân dus cu căruța la spital în Dâmbovița. Bărbatul de 81 de ani este transportat de fiii săi, în fiecare săptămână, pe un drum impracticabil pentru a putea ajunge la cea mai apropiată unitate medicală. Primăria susține că începe asfaltarea la primăvară, deși, de ani de zile, drumul e plin de noroi și bolovani.

Fiii bărbatului din Pietrari sunt nevoiți să-și ducă tatăl, în fiecare săptămână, în căruța trasă de cai, la cel mai apropiat spital, cel din Voinești, pentru a primi îngrijiri, scrie reporterpenet.ro.

„Am 5 kilometri până la spitalul din Voineşti. Până la şosea sunt numai bolovani, noroi şi apă. De patru ani sunt bolnav. A dat boala peste mine, dar nu mor. Nu vine moartea să mă ia. Nu aş vrea să mai trăiesc în halul ăsta”, a mărturisit bătrânul.

Din cauza noroiului, o ambulanţă nu ar putea niciodată să ajungă la casa bătrânului.

„În fiecare săptămână trebuie să îl ducem la spital. Aici nu urcă nici tractorul, ci doar doar caii. Şi aşa rămânem înţepeniţi. Aşa a fost mereu, de 47 de ani, de când mă ştiu eu. Primăria nu te bagă în seamă”, a precizat, pentru sursa citată, Dănuţ Sugeac, unul dintre băieţii săi.

Călătoria cu căruța până la drumul asfaltat durează aproape o oră.

„Eu am grijă de el şi îl cobor mereu. Salvarea nu a urcat niciodată la noi. Nu poate. De la noi facem o oră până la şosea”, a spus Cătălin Sugeac, cel de-al doilea fiu al bărbatului.

Primăria spune că în zonă trăiesc doar câteva familii care sunt izolate de restul satului.

„Pe strada Sugeţi se va face prima intervenţie după data de 1 martie, în momentul în care noi vom schimba lama de deszăpezire de la utilaj şi vom pune cupa cu care vom interveni în zonă. Cum se va usca puţin vom interveni. Acolo sunt două familii cu probleme de sănătate şi în vârstă. Singura variantă este pietruirea şi realizarea şanţurilor”, a explicat primarul Gheorghe Neacşu.

sursă foto: reporterpenet.ro


Citește și Un bărbat a murit pe stradă, așteptând ambulanța la Piatra Neamț. S-a întâmplat în apropierea Spitalului Județean


 

Close
Închide
  Close