De Elena Petre,

China a anunţat, duminică, decesul a altor 97 de persoane şi infectarea a 648. Situația este îngrijorătoare și în Coreea de Sud, unde s-au înregistrat 550 de cazuri de infecție, dintre care 350 doar în ultimele 48 de ore.

Totodată, bilanțul deceselor înregistrate în Coreea de Sud a ajuns la 5. O femeie care se afla în stare gravă a decedat la un spital din sudul țării.

De altfel, aproape jumătate din cazuri din această țară s-au înregistrat în sud, unde se află un grup religios. Autoritățile au anunțat că au trimis aproximativ 600 de ofițeri pentru a izola grupul.

Situația este gravă și în Iran, unde s-au înregistrat cinci decese, precum și 28 de cazuri confirmate. Liban și Israel au anunțat și ele primele cazuri de infectare cu virusul.

În Italia, numărul persoanelor infectate a ajuns la 79, iar autoritățile au izolat mai multe localități din nordul Peninsulei, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

În acest timp, directorul OMS a precizat că „fereastra de oportunitate (n.r. – pentru a combate și a opri răspândirea virusului) devine tot mai îngustă, așa că trebuie să acționăm repede înainte să se închidă complet”.

„Epidemia poate evolua în orice direcție. Dacă facem ce trebuie, putem evita o criză serioasă, dar dacă irosim această oportunitate ne vom confrunta cu o problemă adevărată”, a continuat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Citeşte şi:

Pariul Mădălinei: primul restaurant din România unde nimic nu se aruncă, totul se transformă. Ce gust au chipsurile din zaț de cafea și piureul din coji de mere?

EXCLUSIV | Document: procurorii cercetează internarea la ATI a lui Daniel Chițoiu, după accidentul mortal în care a fost implicat. Un denunțător a dat exemplul Năstase – Brădișteanu

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur