De Daniel Ionașcu,

Bill Gates a participat la o sesiune AMA (Ask Me Anything – n.r.) pe Reddit. Întrebat despre criptomonede, acesta a spus:

”Principala caracteristică a criptomonedelor este anonimitatea lor. Nu cred că este un lucru bun. Abilitatea Guvernului de a descoperi spălarea de bani, evaziunea fiscală și finanțarea teroristă este un lucru bun. În acest moment, criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanyl (medicament opioid folosit pentru dureri și anestezie –n.r.) și alte medicamente (ilegale), astfel că este una dintre rarele tehnologii care au cauzat morți într-un mod direct. Cred că valul speculativ din jurul ofertelor de monede inițiale și a criptomonedelor este super riscant pentru cei care vor să investească pe termen lung”.

Un utilizator i-a replicat, spunând că monedele digitale nu fac nimic din ce nu fac și banii actuali. Dar Gates a replicat din nou, spunând că în cazurile care implică bani reali trebuie să fii prezent la fața locului pentru a-i transfera. Pe când, în cazul transferului bancar ești foarte ușor de găsit. Dar în cazul transferurilor de monede digitale nu mai poți fi găsit de autorități.

Mania criptomonedelor

Cea mai cunoscută monedă virtuală este Bitcoin, lansată în 2008 de către enigmaticul Satoshi Nakamoto.

Bitcoin a crescut anul trecut de la o mie de dolari pe unitate la aproape 20.000 de dolari. Ulterior a scăzut, iar acum este 10.650 de dolari bucata.

Peste 1.200 de monede se găsesc în ziua de azi în circulație. Pe lângă Bitcoin, cele mai folosite sunt Ethereum, Ripple, Litecoin și Bitcoin Cash.

Legat de criptomonede, ”Creatorul” Bitcoin tocmai ce a fost dat în judecată pentru 10 miliarde de dolari.

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon
GSP.RO

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri