De Daniel Ionașcu,

Cea de-a 9 ediţie a Black Friday a debutat deja la unele magazine, însă punctul culminant va fi pe 15 noiembrie, ziua în care toţi marii jucători din piaţă, de la IT&C la fashion, home&deco, food, beauty, servicii etc. au anunţat campanii speciale.

În mod normal, Black Friday are loc în SUA în ultima zi de vineri din noiembrie.

Totuși, datorită sărbătorii naționale de 1 Decembrie, retailerii aleg de multe ori să demareze campaniile de reduceri cu mult înainte, pentru ca produsele să poată ajunge la consumatori până la această dată.

Emag, cel mai mare retailer online din România, a anunțat că Black Friday va avea loc în data de 15 noiembrie.

Lanțul de magazine electronice Flanco a demarat promoțiile încă din data de 26 octombrie, în vreme ce lanțurile Altex și Media Galaxy le-au pornit începând de la 1 noiembrie.

Aceeeași dată a fost aleasă și de retailerul online evoMAG.ro.

În prim-plan se vor afla electrocasnicele precum televizoarele cu diagonale de peste 100 centimetri, cuptoarele electrice, plitele pe inducţie, maşinile de spălat rufe/vase sau frigiderele, acolo unde tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar raportul preţ-calitate a devenit unul foarte bun, potrivit analizei Frames.

De asemenea, un alt segment care va asigura un plus semnificativ va fi cel de beauty & fashion.

”De la aparatură cosmetică la haine şi încălţăminte, ofertele vor fi mult mai diversificate şi mai bine evidenţiate decât în anii trecuţi, în ton cu evoluţia semnificativă a pieţei de profil. Intrarea în piaţă a unor noi platforme internaţionale din sectorul de fashion, mai ales în zona de online, va însemna un boost la nivel de game de produse şi o presiune suplimentară pe preţuri”’, mai arată analiza Frames.

Pe de altă parte, Black Friday 2019 vine într-un moment în care tot mai multe semne prevestesc o posibilă criză economică.

Frames avertizează și cu privire la ofertele false sau la site-urile capcană, care nu prezintă caracteristicile produselor sau pun altele decât cele reale.

Vezi cand e Black Friday 2019 in Romania

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.