MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 16:02 , de Delia Chilianu

Blocul operator de la chirurgie din Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București va fi reabilitat

Distribuie

Blocul operator de la chirurgie din Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București va fi reabilitat. Proiectul a fost votat astăzi în ședința Consiliului General al Municipiului București.

În prezent la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București s-au constatat o serie de probleme: spațiile sunt necorespunzătoare, pardoseala, plafonul, pereții sunt învechiți și deteriorați, iar instalațiile sanitare trebuie înlocuite de urgență.

Cu banii asigurați de municipalitate se vor reabilita blocul operator și saloanele ATI și Postoperator amplasate la etajul 2 al Pavilionului IX și al Pavilionului V și se va asigura și latura de telemedicină. Vor fi realizate finisaje la nivelul tavanelor, pereților, vor fi înlocuite instalațiile electrice, sanitare, ventilație, curenți slabi, hidrotehnice, în funcție de dotările sălilor de operație și vor fi aduse echipamente medicale de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitată secția de sterilizare amplasată la etajul 3 al Pavilionului V.

Investiția se ridică la o valoare totală de 23.436.000 lei, iar durata de execuție ar urma să fie de 12 luni.

Banii vor fi asigurați din bugetul propriu al  Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

În ședința de astăzi consilierii generali au mai votat proiecte precum:

Acordarea unor eco-vouchere de câte 9.000 de lei pentru cei care vor să-și cumpere mașini nepoluante,  dar și electrocasnice, acordarea a 250 de lei pentru pensionarii care vor să-și ia ochelari

De asemenea, Catedrala Mântuirii Neamului va primi încă 10 milioane de lei din bugetul local al Municipiului București.

CITEȘTE ȘI:

Libertatea vă prezintă dedesubturile unui sistem șubred de sănătate. Până unde ajungea tupeul șefilor corupți din CNAS-CASMB

Citește mai multe despre bloc, cgmb, primaria capitalei și spitalul cantacuzino pe Libertatea.

Comentarii